Tartă cu dovlecei. Rețetă simplă și gustoasă

.

Rețetă de tartă cu dovlecei. Dovleceii sunt vedetele sezonului. Preparatele cu dovlecei sunt diverse, dar și cât se poate de gustoase. Rețeta de tartă cu dovlcei este foarte delicioasă și se prepară ușor, motiv pentru care nu va trebui să petreceți prea mult timp în bucătărie. În plus, nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de tartă cu dovlecei. În cazul în care doreați să preparați ceva cu dovlecei, rețeta de tartă cu dovlecei este foarte gustoasă și ușor de preparat. Tot ce trebuie să faceți este să respectați pașii de mai jos, iar gustul vă va da pe spate. În plus, în care în care aveți musajiri, și ei vor fi la fel de impresionați de tarta cu dovlecei.


Citește și: Rețetă de ardei murați umpluți cu varză.Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios

Citește și: Rețetă de Imam Bayildi.Cele mai gustoase vinete umplute

Citește și: Salată de vinete dietetică.Rețeta nutriționistei Mihaela Bilic

Rețetă de tartă cu dovlecei – Ingrediente

Pentru aluat:

– 350 gr făină

– 125 gr unt gras

– 1 ou

– 1/2 linguriță sare

– 3-4 linguri de apă rece

– 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru umplut:


– 1 dovlecel, mediu

– 350 gr brânză sărată

– 150 gr brânză proaspătă

– 1 lingură smântână

– 2 ouă

– câteva frunze de ceapă verde

– câteva frunze de busuioc verde

– 1/2 legătură de mărar

Mod de preparare rețetă de tartă cu dovlecei

1. Mai întâi, pregătiți aluatul pentru tartă.
Într-un vas, cerneți făina și amestecați-o apoi cu sare și bicarbonat de sodiu.

2. Apoi, adăugați untul rece, pe care l-ați
tăiat cubulețe și oul. Cu vârfurile degetelor, amestecați și, treptat, adăugați
apa rece. Trebuie să obțineți un aluat omogen și nelipicios. Când aluatul e
gata, acoperiți-l cu o folie d eprospețime și dați la rece pentru 45-50 de
minute.

3. Apoi, trebuie să pregătiți umplutura pentru
tarta de dovlecei. Dați dovlecelul pe răzătoarea mare, fără a-l curăța de
coajă. Apoi, amestecați-l cu cele două tipuri de brânză.


4. După care, adpugați un nou, o lungură de
smântână și verdețurile tocate mărunt. Amestecați totul bine până ce se omogenizează.

5. Apoi, vă ocupați din nou de aluat. Trebuie să îl întindeți în formă circulară, pe masa pe care ați presărat făină înainte. Apoi, tapetați forma de tartă cu ulei și făină. După care puneți aluatul în această formă. Înțepați din loc în loc cu furculița, potrivit a1.ro.

6. După care, puneți compoziția cu brânză în
interior. Bateți un ou și apoi ungeți tarta cu ajutorul unei pensule.


7. Dați la cuptor pentru 30-35 de minute, la
180 de grade. Când e gata, lăsați tarta cu dovlecei să se răcească puțin, apoi o
puteți sevi.

Poftă bună!

Sursa Foto: shutterstock.com