Rețetă de tartă cu dovleac. Desertul perfect!

.

Rețetă de tartă cu dovleac. Dovleacul este „vedeta' toamnei. Iubitorii de dovleac au așteptat cu nerăbdare acest anotimp, pentru că acum îl pot găsi oriunde, atât în propria grădină, cât și pe tarabele piețelor. Pentru a profita din plin de gustul său și de beneficiile aduse organismului, vă recomandăm să încercați rețeta de tartă cu dovleac. Este un deliciu!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de tartă cu dovleac. Dovleacul este o sursă nesecată de antioxidanți și nici nu îngrașă, pentru că este slab caloric. Are o mulțime de fibre, iar asta reprezintă un avantaj pentru tranzitul intestinal. De asemenea, este și foarte gustos. Rețeta de tartă cu dovleac recomandată de noi îi va păstra aroma proaspătă, iar desertul obținut va fi pe placul tuturor.

Citește și: Rețetă de Cod Bacalhau.Inspirată din emisiunea Chefi la cuțite

Citește și: Rețetă de vinete împănate pentru iarnă.Un deliciu!


Citește și: Rețetă de prăjitură cu spumă ness.Un deliciu pentru toată familia

Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată.Secretul Mirelei Vaida

Rețetă de tartă cu dovleac – Ingrediente

Pentru blat

300 g făină

100 g unt

50 ml lapte

1 gălbenuş

1 praf de sare

50 g zahăr

Pentru umplutură

700 g dovleac

200 g zahăr

1 plic budincă de vanilie

2 linguri pesmet

1 lingură făină

zahăr pudră, pentru decor

Rețetă de tartă cu dovleac – Mod de preparare

1. Luați întâi untul și făina și frământați-le împreună. Vă puteți opri atunci când amestecul obținut capătă un aspect sfărâmicios.

2. Mai apoi, încorporați laptele, zahărul, gălbenușul și puțină sare în aluat și continuați să frământați cu ambele mâini până când compoziția devine omogenă.


3. După ce ați terminat de frământat, înfășurați aluatul în folie alimentară. Băgați-l apoi în frigider pentru aproximativ jumătate de oră, scrie clickpoftabuna.ro.

4. În timp ce aluatul stă la rece, vă puteți ocupa de dovleac. Trebuie să-l curațați cu grijă, iar mai apoi să-l dați prin răzătoare, pe partea mai mare.

5. Amestecați apoi dovleacul cu cantitatea de zahăr și puneți totul într-o oală pe foc. Amestecați până ce observați că se înmoaie și ajunge la consistența unui piure obișnuit. Lăsați apoi dovleacul la răcit.


6. Ulterior, încorporați și făina, praful de budincă și pesmetul. Întinde apoi o foaie din aluat și așaz-o în tava de bucătărie. Ridică aluatul inclusiv pe marginile vasului.

7. Adaugă apoi umplutura, iar pentru ca aspectul final să fie unul perfect, trebuie să o nivelezi bine. Introdu apoi vasul la cuptor până ce observi că marginile se rumenesc. La final, după ce s-a mai răcit, o poți pudra cu niște zahăr. Astfel, sigur îi vei da pe spate pe ceilalți!

Sursă foto: Pexels