Rețetă de tartă cu ciocolată. Desert delicios

 Mirea Roxana
.

Rețetă de tartă cu ciocolată. Această rețetă de tartă cu ciocolată este asemănătoare unui cheesecake, la fel și gustul său, însă diferența este că desertul este copt și timpul de așteptare până când poate fi servită este redus semnificativ. Este o rețetă adaptată și cei dragi o vor adora.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Acest desert este simplu de făcut și îl puteți prepara în câteva minute. În plus, nu este nevoie să adăugați zahăr pentru că ciocolata este suficient de dulce.

175866339_773846900227318_1454125461872164266_n175866339_773846900227318_1454125461872164266_n

Rețetă de tartă cu ciocolată – Ingredientele

Pentru baza tartei aveți nevoie de:
– 300 g biscuiți
– 150 g unt

Pentru cremă sunt necesare:
– 200 ml lapte
– 200 ml frișcă lichidă
– 2 ouă
– 300 g ciocolată cu lapte
– esență de vanilie sau rom

Citește și: Rețetă de Mini Cheesecake.Un desert simplu de preparat

Citește și: Rețetă de pască din ciocolată.Desertul ideal pentru Paște

Citește și: Pește halibut în sos de ciuperci.Rețetă simplă

Citește și: Sarmale de post cu stafide și nuci.Rețetă simplă

Rețetă de tartă cu ciocolată – Mod de preparare

1. Măcinați biscuiții cu ajutorul unui blender sau cu un sucitor.

2. Peste biscuiții măcinați adăugați untul topit și răcit și amestecați până veți obține o compoziție omogenă.

3. Tapetați tava (eu am folosit o tavă rotundă, detașabilă cu diametrul de 18 cm) cu amestecul de biscuiți și unt și presați pentru a obține o bază pentru tartă. Dați tava la cuptor timp de 10 minute.

4. În acest timp ne vom ocupa de crema de ciocolată. Într-o crăticioară amestecați laptele și frișca lichida, apoi punteti-le pe foc. Când amestecul începe să fiarbă, opriți focul și adăugați ciocolata ruptă în bucățele, apoi esența de vanilie/rom și amestecați până ciocolata s-a topit complet.

5. Când amestecul s-a mai răcit, adăugați cele 2 ouă, rând pe rând. Este necesar să așteptați câteva minute înainte să adăugați ouăle pentru ca ele sa nu se coaguleze la temperatura ridicată.

6. Turnați compoziția peste baza de biscuiți și dați tarta la cuptor la 180C, timp de 35 minute, sau până când compoziția de ciocolată s-a întărit.

7. Serviți tarta după ce s-a răcit complet.

Opțional, puteți decora tarta cu ciocolată sau fructe.
Poftă bună!

Pentru mai multe idei de prăjituri deliciose, intrați pe pagina The Sweet Retreat.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton