Rețetă de supă de perișoare de pui în stil grecesc- Youvarlakia avgolemono

.

Rețetă de supă de perișoare de pui în stil grecesc- Youvarlakia avgolemono. Este o supă tradițională grecească din perișoare Youvarlakia și sos din ouă de lămâie Avgolemnono. De obicei, această rețetă se prepară din carne de vită, dar de această dată poți alege să folosești carne de pui. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de supă de perișoare de pui în stil grecesc- Youvarlakia avgolemono. Dacă vrei să prepari o mâncare delicioasă pentru întreaga familie, supa de perișoare de pui în stil grecesc Youvarlakia avgolemono este cea mai bună idee. Este ușor de preparat și extrem de delicioasă!

Citește și: Rețetă de chec cu maioneză

Citește și:Musaca cu piure de cartofi. Un preparat culinar delicios și ușor de gătit

Citește și:Supă cremă de roșii coapte cu crutoane și parmezan. O rețetă simplă și gustoasă


Citește și:Rețetă de frigănele cu mere

Ingrediente pentru perișoare

  • 1 jumătate kg carne tocată, după preferinţă
  •  4 linguri orez bob lung
  • ½ legătură pătrunjel
  • ½ legătură mărar
  • 1 ceapă albă
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust
  • 1 linguriţă coriandru uscat
  • 1 lingură praf de usturoi
  • 2-3 linguri făină
  • câteva frunze de pătrunjel, pentru decor

Ingrediente pentru sos

  • 2 ouă
  • 2 lămâi

Mod de preparare

Se pune într-un bol carnea tocată, orezul spălat, pătrunjelul, mărarul și ceapa tocată, uleiul, oul crud, coriandrul și condimentele. Apoi se formează gogoloașe cu ambele mâini și se fierb timp de 20-25 de minute într-o cratică, la foc potrivit. Pentru sos, se bat ouăle cu zeama de lămâie și se toarnă treptat făină, atât cât este nevoie pentru un sos consistent. Se adaugă sosul din ouă și lămâie peste perișoare, se amestecă și se lasă la foc încă alte 2-3 minute. Supa de perișoare de pui în stil grecesc se servește fiebinte. Poftă bună!

Sursa foto: Canva