Rețeta de supă cremă de ciuperci. Cum se prepară

.

Rețeta de supă cremă de ciuperci. Cum se prepară gustoasa supă cremă de ciuperci după rețeta clasică. Supa cremă de ciuperci nu este un preparat dificil de pregătit și nu necesită ingrediente scumpe.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Supa cremă de ciuperci poate fi vedeta meniului dacă este pregătită ca la carte. Din zecile de feluri în care pot fi preparate ciupercile, supa crema de ciuperci este unul dintre cele mai delicioase. Iată rețeta de supă cremă de ciuperci propusă de Adrian Hădean, unul dintre jurații „Masterchef’.


Ingrediente pentru rețeta de supă cremă de ciuperci:

  • 300 de grame de ciuperci champignon
  • un cartof (300 de grame)
  • o ceașcă de smântână dulce
  • o ceapă albă
  • o țelină medie și o rădăcină de pătrunjel
  • sare după gust și puțin cimbru
  • felii de baghetă, ulei de măsline și usturoi pentru crutoane

Citește și: Rețetă de banana bread.

Citește și: Rețetă tradițională de ostropel de pui.

Citește și: Andreea Bălan și Tiberiu Argint au sărbătorit 1 an de relație:

Citește și: Ce s-a întâmplat la hotel între Roxana Ghiță și Jador, înainte de Survivor:


Mod de preparare supă cremă de ciuperci:

Ciupercile se spală și se curăță de codiță.

Cartoful, ceapa, țelina și rădăcina de pătrunjel se pun la fiert în doi litri de apă cu puțină sare. După ce au fiert legumele, în oală se adaugă și ciupercile și se mai lasă pe foc pentru alte 10 minute.

După ce au fiert și ciupercile, se mixează totul cu un blender și se adaugă și smântâna.

Adrian Hădean recomandă pentru crutoane câteva felii de baghetă, unse cu ulei de măsline și usturoi. Peste fiecare felie de pâine se poate presăra pătrunjel tocat și cimbru uscat.

Dacă îți plac ciupercile, află totul despre ghebe și cum să faci zacuscă din ele