Rețetă de supă cremă de ardei copți. Ardeii copți sunt nelipsiți de pe mesele gospodinelor la ocazii speciale și nu numai, savoarea lor deosebită făcându-i rapid vedeta farfuriei. La fel de savuroasă și surprinzătoare este și supa cremă preparată din aceste legume cu gust dulceag. Iată cum se prepară!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ardeii copți sunt un preparat extrem de versatil, și în egală măsură gustos, putând fi asociați atât cu produsele din carne, dar și cu cele vegetariene. Și dacă aceste legume complimentează atât de bine atât friptura, cât și – de ce nu?- fasolea bătută, de ce nu i-am folosi într-un preparat unde să fie vedeta farfuriei? Vă invităm, așadar, să încercați cea mai gustoasă rețetă de supă cremă de ardei copți, un deliciu în specialîn perioadele de post.
Rețetă de supă cremă de ardei copți
Deși coacerea ardeilor este o îndeletnicire care consumă destul timp, vă garantăm că reziltatul final va merita tot deranjul din bucătărie. Supa cremă de ardei copți, un preparat gourmet, va deveni rapid preferata întregii familii, gustul ei aromat și dulceag fiind unul extrem de apreciat. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti cea mai gustoasă supă cremă de ardei copți.
- 1 kg ardei grași sau capia rosii
- 2 morcovi
- 1/2 țelină medie
- 4 căței usturoi
- o ceapă
- 1 legatură pătrunjel (sau busuioc, dacă preferați)
- sare, piper
- 2 linguri ulei sau unt
- crutoane și prosciutto crudo (pentru servit)
- smântână (pentru servit)
Citește și: Rețetă de ghiveci de legume cu vinete.Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite
Citește și: Rețetă de supă cremă de dovleac copt.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă de clătite americane.Te vei îndrăgosti de ele!
Cum se face supa cremă de ardei copți
Rețetă de supă cremă de ardei copți. Ardeii se spală și se coc pe plită sau în cuptor. Apoi se curăță de coajă și de semințe și se taie mărunt. Alături de ardei, puteți coace și cățeii de usturoi, vor da o savoare deosebită supei. Apoi, căliți ceapa mărunțită și după ce devine puțin sticloasă și se înmoaie adăugați morcovii și țelina tăiați cubulețe.
Turnați deasupra aproximativ 2 litri de apă și lăsați la fiert în jur de 20 de minute, până se înmoaie legumele. După aceea, adăugați și ardeii copți și usturoiul copt odată cu ardeii și fierbeți la foc mare până sunt toate legumele pătrunse. Ulterior, mixați totul cu un mixer vertical, adăugați condimentedupă gust și, dacă supa este prea groasă, mai turnați puțină apă fiartă, până ajunge la consistența dorită.
Supa se servește cu crutoane (pot fi și cu usturoi), cu o lingură de smântână, prosciutto crudo prăjit (și tăiat bucățele) și cu pătrunjel proaspăt tocat.
Foto: Shutterstock