Rețetă de spaghete Puttanesca. Cele mai rapide și gustoase paste

.

Rețetă de spaghete Puttanesca. Cele mai rapide și gustoase paste. Nu ai idee ce să mai gătești la prânz sau la cină? Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un preparat culinar special, însă fără a petrece prea mult în bucătărie? Ce ai spune să încerci rețeta de spaghete Puttanesca, o porție de paste gustoase, ușor de făcut și care nu este 'o bombă calorică'? Cu siguranță o să iubești această mâncare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Pastele reprezintă unele dintre cele mai ușoare mâncăruri, iar totodată și cele mai diferențiate, asta deoarece gustul lor poate să fie unic de fiecare dată, doar prin prisma sosului sau a unui condiment. Ei bine, ce ai spune ca azi să încerci rețeta de spaghete Puttanesca?!

Citește și: Rețetă de vinete umplute în stil italian. Un preparat culinar gustos și răcoritor

Citește și: Rețetă de pastă de ghimbir cu usturoi

Nu, nu se fac deloc greu. Ba mai mult, este vorba despre o mâncare ușoară, iar totodată destul de fină, asta fiindcă conține ingrediente selecte, cu care te poți răsfăța la cină. Vezi cum arată lista produselor de care ai nevoie, dar și modul de preparare și surprinde-i pe cei dragi cu această rețetă.


Citește și: Cați bani a câștigat Carmen Grebenișan la Survivor 2023. Suma e mai mare decât premiul lui Dan Ursa

Citește și: Cine sunt nașii Ginei Pistol și ai lui Smiley. Nu sunt aceiași de la botezul fiicei lor

Rețetă de spaghete Puttanesca – Ingrediente

  •  350 g spaghete;
  •  65 ml ulei măsline extravirgin;
  •  4 căței de usturoi mari, tocați fin;
  •  800 g roșii decojite;
  •  75 g măsline (fără sâmburi și tocate);
  •  1 linguriță capere;
  •  3 fileuri de anșoa, tocate (opțional);
  •  1 linguriță oregano uscat;
  •  1/2 linguriță piper;
  •  2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat;
  •  sare după gust;
  •  parmezan ras pentru decorat.

Rețetă de spaghete Puttanesca – Mod de preparare

Ei bine, spre deosebire de restul rețetelor de paste, acestea par unele destul de complicate, însă realitatea nu este deloc așa, asta deoarece se prepară foarte ușor și într-un timp scurt. Mai concret, pentru început, punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar între timp ne ocupăm de sos.


Încingem uleiul într-o tigaie, la foc mediu, adăugăm usturoiul tocat, roșiile decojite și tocate, măslinele, fileurile de anșoa(dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul. Lasăm totul pe foc, până când se îngroașă, aproximativ 8 minute, și se face sos. La final, înainte de a lua compoziția de pe foc, se asezonează cu sare după gust.


Când pastele s-au făcut, le scurgem de apă, iar apoi punem o lingură de ulei de măsline peste ele și amestecăm. Punem pastele peste sos, adăugăm și pătrunjelul proaspăt tocat și le mai lasăm pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute. Gata! Asta a fost tot, iar acum îți poți delectat papilele gustative cu o porție de paste Puttanesca.

Sursă foto: Freepics