Rețetă de sos Bearnaise. Secretul lui chef Florin Dumitrescu

.

Sosurile care acompaniază un preparat sunt extrem de importante, așadar vă recomandăm să încercați cea mai gustoasă rețetă de sos Bearnaise. Iată care este secretul pe care chef Florin Dumitrescu îl folosește pentru un gust desăvârșit!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de sos Bearnaise. Uneori, un sos poate schimba cu desăvârșire gustul unui preparat banal, așadar este foarte important ca în caietul oricărei gospodine să existe o astfel de rețetă. Chiar dacă au nume complicate și par destul de greu de făcut, veți constata că nu sunt chiar atât de pretențioase. Iată cât de simplu se prepară aromatul sos Bearnaise (sau bearnez)!


Rețetă de sos Bearnaise

Sosul este foarte important atunci când serviți o bucată de carne, acesta asociindu-se perfect inclusiv cu legumele. Sosul bearnaise este unul dintre cele mai gustoase sosuri și complimentează perfect carnea, dar și ouăle, asta în primul rând datorită aromei speciale a tarhonului. Iată cât de simplu se prepară!

Ingrediente

25 g unt
1 șalota/ceapă roșie, tăiată mărunt
1 linguriță oțet de vin alb
100 g creme fraîche sau smântână cu minimum 30% grăsime
1 linguriță muștar Dijon
1/2 lingurița capere
puțin tarhon verde, mărunțit


Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă

Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos

Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă

Cum se face sosul Bearnaise

Rețetă de sos bearnaise. Chef Florin Dumitrescu susține că oricine trebuie să încerce o rețetă de sos bearnaise măcar o dată și tot el oferă modul de preparare, dar și trucul pentru a pregăti un sos senzațional.


„Trebuie să pregătim reducția de tarhon și ceapă. Tocăm mărunt și lăsăm să fiarbă cu oțet și vin alb. Sosul Bearnaise este un derivat al sosului olandez. Practic, este un sos olandez care are în plus reducția de vin și oțet cu tarhon și ceapă.


Pătrunjelul și ceapa albă tăiate mărunt merg în tigaie cu oțetul și vinul. Lăsăm totul să se reducă, timp în care lăsăm untul la clarifiat. Putem să separăm gălbenușul acum. Sosul este unul clasic ce merge perfect cu o carne de vită.

După ce reducția scade, punem sare și piper, oprim focul și la bain-marie se bat gălbenușurile. În timpul acesta, turnăm încet peste amestecul redus și peste puțină apă rece. Adaugă untul și amestecăm în sos continuu pentru a nu se tăia’
Chef Florin Dumitrescu (Sursa: Lidl România – Gătește cu chef Florin Dumitrescu)


Secretul sosului Bearnaise

Transferă imediat sosul într-un vas rece, pentru a nu se tăia. Acesta se poate tăia foarte ușor, consistența sa se strică rapid și nu se mai poate salva.

Foto: Shutterstock