Rețeta de snițele a lui Cătălin Scărlătescu. Juratul de la Chefi la Cuțite a inventat-o la nervi

.

Astăzi, rețeta de șnițele a lui chef Cătălin Scărlătescu pare banală, însă în urmă cu 18 ani, când a descoperit-o el, nu exista în România. Juratul de la Chefi la cuțite glumește și spune că astăzi putea fi milionar, dacă se gândea să breveteze invenția lui făcută într-un moment de furie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu nu implică o pregătire specială și nici diplomă de Chef la cuțite. Aveți nevoie, însă, de un ingredient la care, în urmă cu 18 ani, doar juratul de la Antena 1 s-a gândit.


Rețeta secretă de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu ar fi putut să îl transforme în milionar. În urmă cu 18 ani, când lucra ca bucătar la o terasă, juratul de la Chefi la cuțite a avut parte de un client nemulțumit care a cerut o altă porție de mâncare.

„În 2003, înnebunise lumea cu crochetele de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.


Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea.

Am început să zdrobesc și am făcut eu un fel de pesmet. Am asezonat carnea cu muștar, puțină cremă de trufe, un pic de unt de trufe și am dat gujoanele prin chestia aia crocantă. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi.„, a povestit chef Cătălin Scărlătescu.

Citește și:

Cel mai bun cozonac din lume. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu, interviu sincer despre viața personală: „Eu mă îndrăgostesc tot timpul'. Ce spune despre ultima dezamgire în amor/ EXCLUSIV

Cine este Cristian Boca de la Chefi la Cuțite. A primit cuțitul de aur de la Cătălin Scărlătescu

Cum se prepară șnițelele după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Reţeta secretă a lui Cătălin Scărlătescu constă în crusta pe care şniţelele le au. Acesta a povestit că bucăţile de carne trebuie asezonate cu sare, piper şi alte ierburi aromatice în funcţie de preferinţe.


Carnea se cufundă în amestecul pe bază de unt şi apoi se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgii de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin, apoi se prăjeşte totul într-o baie generoasă de ulei.


Chef Cătălin Scărlătescu are un truc special și pentru sarmale

Dupa ani intregi de explorat si incercat diverse imbunatatiri la reteta traditionala pentru sarmale, Chef Catalin Scarlatescu, a descoperit secretul care le face sa fie extrem de gustoase.

Ingrediente pentru rețeta secretă de sarmale a lui Chef Scărlătescu

2 kg ceapă

4 kg de carne tocată de porc

500 g orez

40 g piper

11 g sare/kg carne

o bucată de afumatură

bulion

varza murata

Mod de preparare:

  1. Se toaca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.
  2. Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.
  3. Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor, potrivit libertateapentrufemei.ro.
  4. Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura

Vezi şi şnițel vienez – cum a apărut și cu ce este deosebită rețeta de șnițel vienez!