Rețetă de Shakshuka. Atunci când vrei să pregătești un mic dejun cu totul special nu este nevoie decât de puțină atenție și câteva ingrediente, pe care oricine la are în casă! Noi îți vom prezenta rețeta shakshuka, o mâncare gătită în mai multe țări! Iată de ce ai nevoie pentru a savura acest preparat!
CITEȘTE VIVA DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de Shakshuka. Există momente când îți dorești să fii cu adevărat inventivă în bucătărie și să îi surprinzi pe cei din jur! Pentru diminețile în care vrei un mic dejun cu totul special, alege să prepari această rețetă de shakshuka. Este ușor de făcut, iar ingredientele le are oricine în casă!
Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi
Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!
Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!
Rețetă de Shakshuka – Ingrediente
- 200 g ardei gras roșu/capia/gogoșar
- 100 g ceapă albă
- 400 g roșii
- 50 ml ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță de fulgi de chilli
- 1 linguriță de cumin
- 4 ouă
- 80 g măsline Kalamata
- Pătrunjel
- Oregano
- Ceapă verde
- Sare și piper după gust
Rețetă de Shakshuka – Mod de preparare
- În primă fază ne vom ocupa de legume. Acestea se spală bine, se curăță, se taie mărunt și se pun la călit într-o tigaie unsă cu ulei de măsline.
- Separat, într-o oală cu apă fierbinte, se pun roșiile la opărit. Ele se crestează cu ajutorul unui cuțit și se pun în apă, la fiert, timp de câteva minute. Ulterior, ele se scot și se pun în apă rece.
- Se vor decoji roșiile, se vor tăia mărunt, apoi se vor adăuga în tigaia cu legume. Tot în acest punct se pun și măslinele tăiate. Se amestecă până se obține consistența unui sos.
- În preparatul din tigaie se vor face 4 găuri, în care vor fi așezate ouăle. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă pe foc pentru 3-4 minute.
- Preparatul se servește cu frunze de oregano și ceapă verde tăiată rondele, potrivit Playtech.ro.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO