Rețeta de scovergi de post este una dintre cele mai căutate în perioada sărbătorilor. Acest preparat tradițional este foarte ușor de făcut și sățios în perioadele când ne abținem de la carne și produse lactate. Este, de asemenea, perfectă și pentru persoanele care urmează o dietă vegană. Mai ales că scovergile de post sunt o versiune mai sănătoasă a produselor de patiserie.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de scovergi de post se prepară rapid și este ideală atunci când ai chef să gătești ceva rapid. Întreaga familie se poate bucura de acest fel de mâncare tradițională, care merge bine cu o salată sau consumat ca atare. Persoanele care au o dietă vegană pot încerca această rețetă de scovergi, perfectă pentru prânz sau cină.
Chiar dacă nu ai veleități de Master Chef, îți va reuși cu siguranță rețeta de scovergi. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente de bază pe care probabil le ai de obicei în cămară. Un alt beneficiu al acestui fel de mâncare este că nu e nevoie să-l consumi pe loc. Poți lua cu tine câteva scovergi la birou pentru a-ți potoli foamea. Dacă ai copii, cei mici vor fi încântați de aceste „turtițe' delicioase.
Citește și: Rețetă fasole bătută. Ieftină și delicioasă
Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas
Citește și: Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian
Citește și:Rețeta de chiftele de post
Rețetă scovergi de post – Ingrediente
- 500 g faina alba
- 300 ml apa calduta
- o lingura zahar
- un plic drojdie uscata
- o lingurita sare
- 2 linguri ulei
- ulei pentru prajit
Rețetă scovergi de post – Mod de preparare
Mai întâi e nevoie să pregătești aluatul. Pune într-un bol faina, drojdia, sarea și zaharul. Apoi, adaugă, treptat, apa calduță, amestecând, până ce obții un aluat elastic și îndeajuns de ferm. Poți adăuga apă sau făină, în funcție de textura amestecului.
Adaugă câte puțin din cantitatea de ulei și frământa aluatul timp de 8-10 minute. E important să acoperi aluatul cu un șervet curat și să lași la dospit, într-un loc cald, până-și dublează volumul.
Pentru opt porții împarte aluatul în 8 părți egale. Unge cu puțin ulei și blatul din bucătărie pe care lucrezi, apoi formează câte o mică turtiță din fiecare parte de aluat. Ai grijă ca cele opt bucăți să nu fie prea subțiri. Încinge uleiul într-o cratiță pentru a prăji fiecare bucată de aluat.
Prăjește scovergile la foc mediu, rumenindu-le pe ambele părți. Ține minte să nu înțepi cu furculița aluatul din tigaie. Folosește o spatulă cu care să le învârți în timp ce se prăjesc. Ai grijă să le scurgi de ulei după ce s-au prăjit îndeajuns.
Sfatul nostru este să așezi scovergile pe o tavă cu șervetele absorbante, ca să se scurgă cât mai mult din ulei. Le poți servi calde sau reci.
FOTO: Pexels