Rețetă de șarlotă, ca pe vremea bunicii

.

Rețetă de șarlotă, ca pe vremea bunicii. Spre deosebire de metoda modernă de preparare a șarlotei, în care se folosesc plicurile cu praf din comerț, șarlota după rețeta bunicii se prepară cu ingrediente naturale, ceea ce conferă savoare și aromă, unice. Castronașele umplute cu această rețetă de șarlotă fină vor constitui un adevărat răsfăț, ca gustare sau ca desert.

Rețetă de șarlotă, ca pe vremea bunicii. Șarlota este un desert foarte fin și cremos și reprezintă o adevărată încântare pentru papilele gustative. Noi vă propunem o rețetă de șarlotă de pe vremea bunicii, recomandată de femeia.ro , în care vom folosi numai ingrediente naturale, în loc de plicurile cu praf din supermarketuri. Șarlota de casă are puțin zahăr, mult lapte, oua fierte și pudră de cacao și este perfectă pentru o gustare, dar și pentru cină sau desert la masă de prânz.


Citește și: Rețetă de maioneză din pufuleți

Citește și: Rețetă de tocăniță de năut cu legume

Citește și: Rețetă de trifle cu fructe, desertul din meniul de la Gala Premiilor Oscar 2023

Rețetă de șarlotă, ca pe vremea bunicii. Ingrediente

  • Un litru de lapte
  • Trei-patru linguri de zahăr
  • Patru ouă întregi
  • Două linguri de făină (sau o lingură cu vârf de amidon de cartof)
  • Trei linguri cu vârf de cacao sau pudra de roșcove
  • Vanilie, coajă de lămâie
  • 50 de grame de unt.

Rețetă de șarlotă, ca pe vremea bunicii. Mod de preparare

  1. Amestecă într-un vas care poate stă pe foc, ouăle întregi cu zahărul. Amestecă bine până se dizolvă zahărul.
  2. Adaugă făină sau pudra de amidon și pudra de cacao sau pudra de roșcove. Este bine să le cerni. Amestecă bine cu un tel până ce totul devine uniform și fin.
  3. Adaugă mirodeniile și jumătate din laptele călduț.
  4. Pune amestecul pe foc mic. Amestecă încontinuu. Când începe să se îngroașe adaugă și restul de lapte.
  5. Lasă șarlotă să se lege, până la densitatea care îți place, dar ține cont că rece o să fie de două ori mai tare.
  6. Amesteca, cât timp este pe foc permanent și ține crema la foc foarte mic.
  7. Cand este gata dă deoparte șarlotă și adaugă untul. Amestecă și pune în căni, castroane sau pahare, după cum îți place.
  8. Adaugă pișcoturi, nuci, boabe de dulceată, ornează cu nucă de cocos sau frișcă. Este foarte bună cu iart gras în care adaugi sirop din dulceață.

Șarlota se poate servi călduță sau rece.