Rețetă de sărățele cu brânză

.

Sărățelele cu brânză sunt o gustare rapidă și delicioasă, ușor de pregătit. Rețeta de sărățele cu brânză poate fi pregătită chiar și de cei care nu se descurcă foarte bine în bucătărie, dar cu siguranță rezultatul va fi apreciat de toată familia. Iată cum se prepară sărățelele cu branză!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de sărățele cu brânză este una foarte îndrăgită, atât de copii, cât și de adulți. Sărățelele, cu chimen, susan sau mac, pot fi cosumate ca aperitiv sau ca gustare, simple, cu o cană de iaurt sau alături de un pahar cu bere. Aceste saratele se prepara usor, sunt aspectuoase, crocante la exterior.

Ingrediente pentru sărățelele cu brânză

  • 250 g brânză telemea rasă
  • 200 g unt
  • 100 g smântană
  • 500 g făină
  • 2 ouă
Pentru decor
  • 1 ou bătut
  • semințe de susan
  • semințe de chimen
  • cașcaval ras (opțional)

Citește și: Radu Ștefan Bănică, totul despre relația cu tatăl lui:„Nu este ușor. De mic a trebuie să mă cenzurez/ EXCLUSIV

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Emil Boc.Cezara a ajuns vedetă pe Internet

Citește și: Reghe, prima reacție despre fotografiile cu Anamaria Prodan nud:Nu i-aș face așa ceva

Cum se prepară sărățelele cu brânză

Într-un bol amestecăm făina cu untul tăiat cuburi, smântâna, ouăle și brânza rasă. Frământăm bine aluatul, până se omogenizează.


Este bine să-l înfășurăm într-o folie alimentară de plastic, ca să fie și mai fraged și îl băgăm pentru o oră la frigider.

Îl întindem apoi pe masa se lucru, într-o formă dreptunghiulară și nu foarte subțire, pe care am presărat puțină făină sau câțiva stropi de ulei. Să aibă grosime în jur de 1 centimetru pentru a fi sărățelele fragede.

După ce se taie aluatul de sărățele în forma dorită, punem totul în tava de cuptor tapetată cu hârtie. Nu uita să lași distanță între ele de aproximativ un centimetru!


Ungem sărățelele cu ou, apoi presărăm, în funcție de gusturi, chimen, susan, mac sau cașcaval ras. Putem să alegem decor diferit pentru mai multe dintre sărățele, astfel ne vom bucura de o varitate de gusturi.


Sărățelele se coc aproximativ 20 de minute la 180 de grade Celsius. Ne vom da seama că sărățelele sunt gata în momentul în care vor fi ușor rumenite la suprafață.

Se lasă la răcit și se servesc simple sau alături de sosuri, iaurt sau bere.

sursa: unica.ro

Vezi şi cele mai scârboase tipuri de brânză!

Ce beneficii au pentru organism și consumul de brânza de vacă și brânza de capră