Rețetă de conopidă în saramură pentru iarnă. Când se apropie sezonul rece, gospodinele pregătesc borcanele cu murături pentru iarnă. De această dată vă prezentăm o rețetă de conopidă în saramură care va deveni imediat garnitura preferată a familiei! Pe lângă faptul că este foarte gustuoasă, este și extrem de sănătoasă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de conopidă în saramură pentru iarnă. Conopida este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le poți pune la murat. Aceasta are un gust minunat și poate fi consumată alături de o mulțime de mâncăruri. Ba mai mult, această rețetă ușoară va deveni preferata familiei tale.
Citește și: Rețetă de ciorbă de foi cu lapte.Aromată și plină de vitamine
Citește și: Rețetă de supă cremă de porumb.Gata în 30 de minute!
Citește și: Rețetă de Chilli con carne.Simplă şi rapidă
Citește și: Rețetă de salată de vinete cu usturoi.Un deliciu!
Rețetă de conopidă în saramură pentru iarnă – Ingrediente
- 3 kilograme conopidă
- piper boabe
- muștar boabe
- frunze de hrean
- sare pentru murături
- crenguțe de cimbru
- frunze de țelină
- foi de dafin
- crenguțe de mărar
- frunze de hrean
Rețetă de conopidă în saramură pentru iarnă – Mod de preparare
- Ne vom ocupa prima dată de conopiă. Aceasta se curăță de frunze și i se îndepărtează cotorul.
- Vom pune un litru de apă la fiert, împreună cu 100 de grame de sare, frunze de hrean, muștarul și piperul boabe.
- După ce a dat în clocot, se îndepărtează oala de pe foc.
- Pe fundul borcanelor punem crenguțele de mărar și de cimbru, țelină și 2-3 foi de dafin. Adăugăm conopida tăiată și adăugăm apa pe care am dat-o în clocot mai devreme.
- Pentru a fi mai gustoasă, se pot adăuga opțional morcovi, ceapă, ardei iute și un sfert de linguriță de zahăr, potrivit România TV.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO