Rețetă de saramură de pește. Preparat gustos

.

Rețetă de saramură de pește. Foarte mulți românii adoră acest preparat. Este o rețetă care necesită puțin efort, însă totul va fi răsplătit de gustul senzațional, iar membrii familiei vor fi impresionați de rezultat. În plus, ingredientele pentru această rețetă sunt ușor de procurat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de saramură de pește. Dacă urmați toți pașii corespunzători, puteți să obțineți o saramură de pește perfectă. În cazul în care aveți și musafiri, aceștia vă vor cere cu siguranță și ei rețeta pentru că gustul îi va da pe spate. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente.


Citește și: Rețetă de ficăței de pui.Se prepară foarte ușor

Citește și: Rețetă de tacos mexican.Se prepară foarte ușor

Citește și: Supă de roșii.Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Citește și: Rețetă papanași cu brânză de vaci și griș.Pufoși și savuroși

Rețetă de saramură de pește – Ingrediente

– 4 peşti de 300-350 g fiecare (scrumbie de
Dunăre sau păstrăv)

– 1-2 legaturi usturoi verde

– 3-4 roşii

– 3-4 ardei graşi

– mărar şi pătrunjel verde

– 3 lămâi


– sare

– 10-15 boabe de piper

– 1 ardei iute

Rețetă de saramură de pește – Mod de preparare

1. Peștii trebuie curățați, spălați și lăsați
întregi. Puteți să îi uscați cu un șervet absorbant, după care trebuie să-i
stropiți cu zea,ă de lămâie.


2. Presărați deasupra peștilor verdeață tocată mărunt, sare și piper. Lăsați la marinat oentru o jumătate de oră, potrivit retete.unica.ro.

3. În fiecare pește trebuie să pui câteva
felii de roșii și 1-2 felii de lămâie.

4. Apoi, trebuie să pui peștii pe grătarul
bine încins și lasă-i să se frigă câte 10-12 minute pe fiecare parte. Îi
întorci doar în momentul în care se desprind ușor de pe grătar.


5. După care, se pun într-un vas mare și se cufundă
pentru câteva secunde în apă fierbinte. Peștii se curăță de toate arsurile și
se servesc cu saramură.

6. Pentru saramură, amestecați 500 ml de apă cu o linguriță rasă de sare și usturoiul verde tocat mărunt. Opțional, puteți să adăugați și un ardei iute tocat mărunt, roșii și ardei copți tăiați tot mărunt.

7. Peștii se pun într-o tavă, se acoperă cu saramură,
se presară pătrunjel și băgați totul la cuptor pentru 20 de minute.

Poftă bună!

Sursa Foto: retete.unica.ro