Rețeta de salată de dovlecei cu iaurt nu trebuie să lipsească din bucătăria nimănui pe timp de vară! Este un preparat ușor, sănătos și gustos, iar salata de dovlecei cu iaurt chiar poate fi gătită de oricine, cu sau fără două mâini stângi. Mai ales dacă vreți să țineți aragazul închis pe caniculă, salata de dovlecei cu iaurt este perfectă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Iaurtul este răcoritor, dovleceii sunt sănătoși și împreună fac o combinație delicioasă, iar rețeta salatei este una foarte ușoară!
Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios
Citește și: Salată de dovlecei.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Rețetă de Imam Bayildi.Cele mai gustoase vinete umplute
Ingrediente pentru rețeta de salată de dovlecei cu iaurt
(pentru 2 persoane)
2 dovlecei mari sau 3 medii (dovlecei normali, românești sau zucchini cu coaja verde)
2 linguri de ulei măsline
sare
150 g iaurt grecesc
1-2 căței de usturoi
câteva frunze de mentă
Cum se prepară salata de dovlecei cu iaurt
Dovleceii se dau pe răzătoarea mare, se presară cu sare și apoi se lasă la scurs, într-o sită, timp de 15 minute. Ulterior, se storc în pumni și se îndepărtează astfel toată apa din ei și salata nu va fi foarte apoasă.
Se călesc apoi timp de trei minute în ulei încins și o tigaie de teflon. Foarte puțină grăsime, atenție, nu vrem să fie grețoasă! Dacă și după această etapă mai au apă în ei, îi lăsați la scurs pe un șervețel de hârtie.
Când se răcesc se amestecă bine cu iaurt, usturoi și frunzele de mentă. Puteți adăuga piper, boia sau fulgi de ardei iute, fiecare după gust. Puteți potrivi și cu zeamă de lămâie!
Se poate consuma ca atare, cu pâine prăjită, dar și ca garnitură pentru fripturi, cartofi prăjiți și cum mai simțiți nevoia!