Rețetă de salată de dovlecei cruzi cu sos de iaurt. E delicioasă!

.

Atât vara, cât și iarna, mai ales dacă se apropie vacanța sau Sărbătorile și vreți să aveți o siluetă impecabilă, puteți încerca o rețetă de salată de dovlecei cruzi, cu sos de iaurt și usturoi. Este un deliciu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Garantat nu veți găsi nimic mai delicios decât această rețetă de salată de dovlecei cruzi cu sos de iaurt, ca să nu mai vorbim de conținutul caloric, care este unul extrem de modest. Nu în ultimul rând, se pregătește extrem de repede, nu necesită coacere, astfel încât timpul petrecut în bucătărie va scădea considerabil. Îmbunătățită cu un sos format din iaurt și usturoi, această salată de usturoi va avea o savoare specială.


Rețetă de salată de dovlecei cruzi cu sos de iaurt

Rețetă de salată de dovlecei cruzi. Ne-am decis să vă prezentăm varianta cel mai simplu de făcut și hipocalorică în egală măsură a unei rețete în a cărei componență intră ingrediente puține. Mai mult, acestea pot fi mixate în funcție de gust și de inspirație sau, mai bine zis, de ce aveți prin cămară. Savoarea este, însă, maximă. Asta în special dacă adăugați un sos de iaurt cu usturoi făcut în casă dintr-un borcan de iaurt și 2-3 căței de usturoi pisați mărunt.


Ingrediente

● 2 dovlecei sau zucchini

● susan alb și negru

● semințe de floarea-soarelui sau/și de in

● semințe de pin

● 2 linguri ulei măsline

● 1/2 lămâie (coaja se rade)

● câteva măsline feliate

● sare, piper

● ardei iute pisat mărunt (opțional)

● busuioc, mentă sau mărar (după gust)

● sos de iaurt cu usturoi

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi


Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Cum se face salata de dovlecei cruzi

Mai întâi se rade coaja de la o lămâie, după care lămâia se taie în jumătate pentru a-i stoarce sucul. Dovleceii se spală, bine și de șterg. Nu se curăță de coajă. Apoi se ia un peeler și de taie fâșii lungi din dovlecel.

Când se ajunge la mijloc, se îndepărtează sâmburii cu o linguriță dacă sunt mari. Se presară sare apoi peste feliile de dovlecel și se lasă la scurs, fiindcă vor lăsa multă apă. Între timp, se pregătește sosul de iaurt cu usturoi.


După ce se scurg dovleceii cu grijă, se așază într-un vas și se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, coaja rasă și restul ingredientelor. Se amestecă atent, pentru a nu se rupe fâșiile de dovlecei. La final, se adaugă sosul de iaurt.


Dacă sunteți la dietă, puteți folosi un iaurt mai puțin gras. Dacă nu doriți să-l folosiți deloc, puteți adăuga doar usturoiul pisat, pentru un plus de gust. Salata de dovlecei cruzi merge perfect de sine stătător sau poate fi asociată cu un grătar slab din porc sau pui.

Foto: Shutterstock