Vara, în special pe caniculă, puteți apela la o rețetă de salată de dovlecei la prânz sau la cină. Savoarea și prospețimea ei speciale vor fi, cu siguranță, pe placul întregii familii.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Dovleceii sunt niște legume care nu au un gust remarcabil, însă, în anumite combinații, pot deveni un preparat de top, de aceea vă oferim astăzi cea mai simplă rețetă de salată de dovlecei, un preparat ce poate fi servit atât de sine stătător, mai ales dacă sunteți la dietă, cât și ca garnitură, alături de fripturi.
Rețetă de salată de dovlecei
Această rețetă de salată de dovlecei poate fi îmbunătățită oricând cu un sos format din iaurt și usturoi, pentru o savoare specială, însă ne-am decis să vă prezentăm varianta cel mai simplu de făcut și hipocalorică în egală măsură, în a cărei componență intră ingrediente puține. Savoarea este, însă, maximă.
Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor. O rețetă savuroasă
Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul. Sunt extrem de gustoase
Citește și: Ciorbă de văcuță. Rețetă tradițională delicioasă
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi. Ușor de preparat
Citește și: Rețetă mâncare de roșii. Este o tocană savuroasă
Ingrediente
- 2 dovlecei de mărime medie
- o lămâie
- ulei de măsline
- mentă, busuioc (sau mărar, în funcție de preferințe)
- un praf boia dulce
- sare
- piper
Cum se prepară salata de dovlecei
Într-un vas sau, mai bine, într-un borcan cu filet se pun sucul de lămâie, uleiul şi sarea, piperul şi verdețurile, în funcție de preferințe. Se amestecă/agită bine totul, timp de 2-3 minute, până se obține un sos omogen.
Dovleceii se descojesc și apoi şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. După aceea, se repartizează în boluri pentru salată, se adaugă sos peste fiecare, se amestecă bine și apoi se lasă la rece pentru 2-3 ore.
Salata se servește alături de preparate pe bază de carne, iar în momentul servirii se presară deasurpa puțină boia dulce.
Foto: Shutterstock