Rețetă de salată de conopidă cu usturoi și maioneză

 Oana Pantazi
.

Dacă sunteți în pană de idei, vă recomandăm să încercați această delicioasă rețetă de salată de conopidă cu usturoi și maioneză. Nu doar că este simplu de făcut, dar este și extrem de savuroasă. Am putea spune că rivalizează cu celebra salată de vinete!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de salată de conopidă cu usturoi și maioneză. Sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, acid folic, acid pantotenic și vitamina B6, dar și de colină, fibre dietetice, acizi grași omega-3, mangan, fosfor și biotină, conopida este foarte hrănitoare și poate fi consumată fiartă, prăjită, coaptă, la aburi, murată sau crudă. Iată o variantă delicioasă, care merge excelent pe post de cină și pe potrivște de minune cu pâinea prăjită!

Rețetă de salată de conopidă cu usturoi și maioneză

Cunoașteți expresia „Nu știi ce mănânci?”. Ei bine, atât de gustoasă este această salată de conopidă cu usturoi și maioneză! În plus, ca să o prepari nu trebuie să ai cine știe ce cunoștințe într-ale bucătăriei, așadar, cu siguranță vă veți impresiona familia și musafirii cu acest preparat surprinzător. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Ciorbă de legume. Ingredientul care dă gustul perfect

Citește și: Rețetă de icre de fasole. Perfectă în perioada de post

  • 500 g conopidă
  • 3-4 linguri de maioneză (e perfectă și cea la borcan)
  • 1 linguriță de muștar (opțional)
  • 1/2 lămâie
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel, ceapă verde

Cum se face salata de conopidă cu usturoi și maioneză

Rețetă de salată de conopidă cu usturoi și maioneză. Împarte conopida în buchețele mici. Fierbe apă într-o oală cu puțină sare și adaugă conopida. Fierbe-o până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar mai păstrează puțin din ea, s-ar putea să fie nevoie să mai adaugi în compoziție (dar nu este obligatoriu).

Pune buchețelele de conopidă într-un bol și mixează-le până devin o pastă omogenă. Adaugă apoi maioneza, muștarul, sucul de lămâie, usturoiul ras și sare și piper după gust. 

Amestecă totul cu grijă.

Se ornează cu ceapă verde sau pătrunjel, la alegere, și se servește rece cu pâine prăjită.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton