Rețetă de salată asortată pentru iarnă. Sănătoasă și ușoară

 Martin Lorena
.

Rețetă de salată asortată pentru iarnă. În sezonul rece este important să avem provizii de murături deoarece acestea adaugă un plus de savoare meselor. Ba mai mult, sunt foarte sănătoase și benefice pentru organism. Astfel, îți prezentăm o rețetă ușoară de salată asortată pentru iarnă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețeta de salată asortată pentru iarnă este ideală atunci când îți dorești să faci provizii pentru sezonul rece. Imaginează-ți o masă de familie, în mijlocul lunii decembrie, la care să servești o salată de murături ca garnitură la preparatele proaspăt scoase din cuptor.

Citește și: Rețetă de saramură de dovlecei.Fresh și gustoasă!

Citește și: Rețetă de dulceață de gogonele verzi.Un deliciu!

Citește și: Ciorba de conopidă cu pui.Rapid și simplu de făcut!

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!Sănătoasă și gustoasă

Rețetă de salată asortată pentru iarnă – Ingrediente

  • 1 kg gogoşari
  • 1 varză albă
  • 1 ţelină mare
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 ardei graşi
  • 10-15 boabe piper
  • 500-750 ml oţet de 9 grade
  • 150-200 g miere de albine
  • sare
  • 2-3 rămurele de ţelină verde

Rețetă de salată asortată pentru iarnă – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa primă dată de legume. Gogoșarii și ardeii grași se spală, se taie jumătăți și se curăță foarte bine de semințe. Morcovii și țelina se curăță bine de coajă și se spală, iar varza se curăță de frunzele veștede.
  2. Legumele spălate și curățate se dau pe răzătoare sau de taie fâșii. Odată mărunțite, acestea se cântăresc și se adaugă într-un bol. Acum este momentul cel mai important: Se va pune câte o lingură de sare pentru fiecare kilogram de legume, apoi se amestecă cu grijă și se lasă 15-20 deoparte.
  3. Cât timp legumele sunt la sărat, ne putem ocupa de de oțet. Acesta se pune la fiert împreună cu mierea de albine și piperul boabe. Se lasă la foc mic 2-3 minute, apoi se adaugă țelina verde tocată mărunt. Toată compoziția se acoperă, potrivit retete.unica.ro.
  4. Se pun legumele în borcane împreună cu zeama lor și se toarnă oțetul fiert. Se agită ușor borcanul pentru ca oțetul să ajungă peste tot.
  5. Borcanele se învelesc în prosoape groase și se lasă acoperite până a doua zi.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton