Rețetă de salam de casă

.

Rețetă de salam de casă. Mezelurile sunt considerate în general alimente nesănătoase datorită conținutului ridicat de conservanți, precum și a altor ingrediente menite să ofere aromă și culoare. Noi vă prezentăm o rețetă de salam de casă, devenită populară pe TikTok, pe care o puteți prepara foarte ușor din două ingrediente și câteva condimente.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de salam de casă. Tuturor ne place să ne delectăm din când în când cu mâncăruri care nu sunt ticmai sănătoase, cum ar fi mezelurile. Cum ar fi dacă ar exista o metodă prin care să vă puteți pregăti un salam de casă delicios, fără grăsimi și care nu conține conservanți. Iată o rețetă care nu necesită afumare, ci se prepară doar prin fierbere. Este o manieră inedită de a vă bucura de carnea de pui cu ajutorul unei rețete care a devenit virală pe TikTok.

Citește și: Rețetă de pui Kiev


Citește și: Rețeta mușuroi de cârtiță cu banane

Citește și: Rețetă de dolmas sau sarmale turcești

Citește și: Rețetă de supă de curcan cu găluște

Rețetă de salam de casă. Ingrediente

  • pulpe de pui dezosate 600 de grame
  • Ingrediente piept de pui 650 de grame
  • 20 grame de sare
  • 10 grame pulbere de usturoi
  • 10 grame piper negru măcinat
  • 125 ml apă rece
  • folie de plastic

Rețetă de salam de casă. Mod de preparare

  1. Pulpele de pui se curăță de piele, se spală și se taie cubulețe mici. Se repetă același procedeu și la pieptul de pui: se curăță de piele, se spală și se taie în cubulețe și se pune peste bucățile din pulpe de pui.
  2. Carnea de pui se amestecă cu condimentele, sarea, usturoiul și piperul, apoi se amestecă bine cu mâna, frământând puțin carnea de pui. După ce ați frământat, se toarnă 125 ml de apă rece și amestecați din nou cu mâna carnea de pui.
  3. Luați o folie de plastic și împăturiți-o în două. Puneți apoi carnea de pui pe folia de plastic și rulați compoziția, astfel încât să ajungă de forma unui salam, așa cum arată în supermarket.
  4. După ce v-ați asigurat că întreaga compoziție este rulată bine în folia de plastic, înnodați ambele capete, apoi legați capetele cu o sfoară, începând de la un capăt și legând și restul salamului, până ajungeți la celălalt capăt și faceți un nod.
  5. Puneți salamul împachet în folie, într-o cratiță plină cu apă și puneți să fiarbă la foc mediu, vreme de o oră. Scoateți salamul din cratiță, după ce a fiert, îndepărtați folia de plastic cu ajutorul unor foarfece și tăiați feliuțe. Se poate păstra la frigider mai multe zile.

FOTO: Pexels