Rețetă de Saint Jacques. Un preparat gourmet

.

Cea mai simplă rețetă de Saint Jacques este, de obicei, și cea mai gustoasă, așadar vă provocăm să încercați acest preparat gourmet din bucătăria franceză. Este gustos, suculent și, însoțit de sosul perfect, va deveni preferatul întregii familii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de Saint Jacques. Scoicile Saint Jacques sunt, cu siguranță, un preparat care nu lipsește din meniul restaurantelor cu pretenții, dar asta nu înseamnă că nu putem încerca să pregătim acest dish super gustos și în bucătăria proprie. Vă garantăm că rezultatul va fi unul spectaculos!

Rețetă de Saint Jacques

Scoicile Saint Jacues sunt excelente și simple, sotate în unt, aromatizate cu puțin usturoi și stropite abundent cu zeama de lamaie, dar ne-am decis să vă prezentăm o variantă la fel de simplă, însă însoțită de un sos care va face diferența. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a le prepara!


Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate. Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de sos de usturoi.Foarte aromat și simplu de făcut

Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios

Citește și: Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci.Preparat de post

Ingrediente

  • 500 grame de scoici Saint Jacques
  • 1 lingură de unt nesărat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare mare
  • piper negru măcinat

Ingrediente pentru sos:

  • 3 linguri de unt nesărat
  • 2 linguri de ceapă eșalotă tocată cubulețe
  • 1/4 cană de vin alb sec
  • ierburi proaspete tocate mărunt (pătrunjel, arpagic)
  • coajă rasă de lămâie
  • sare mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • felii de lămâie pentru servire

Cum se pregătesc scoicile Saint Jacques

Se îndepărtează mușchii abductori duri de pe scoicile Saint Jacques (dacă nu le-ați cumpărat deja curațate de la magazin). Se clătesc bine cu apă rece, după care se așază la uscat, pe prosoape de hârtie, pentru a putea fi prăjite.

Apoi se preîncălește tigaia la foc mediu. Se adaugă uleiul și untul, și se lasă până când se topește untul. Atunci se pun scoicile în tigaie, într-un singur strat. Se asezonează cu sare și piper și se lasă până când se rumenesc pe o parte, în jur de 2-4 minute. Se întorc cu un clește și se lasă să se rumenească 2-4 minute și pe cealaltă parte. După ce sunt gata, se transferă scoicile într-un vas și se lasă la cald.


Se pune tigaia din nou foc, se adaugă o bucată de unt și se lasă să se topească. Se adaugă ceapa tocată și se lasă 1 minut, până începe să se înmoaie. Apoi se pune vinul și se fierbe până ce compoziția scade la jumătate, în jur de 1-2 minute.

Se pun apoi ierburile și coaja de lămâie, se dă focul la mic, se adaugă restul de unt și se amestecă în mod constant, până când se topește untul în sos. Se pun din nou scoicile în tigaie și se încălzesc puțin.

Scoicile Saint Jacques se servesc cu felii de lămâie, cu legume trase la tigaie sau cu piure mazăre ori de păstârnac.