Rețetă de ruladă de porc cu cașcaval

.

Rețetă de ruladă de porc cu cașcaval. Chiar dacă pare un fel de mâncare laborios, această ruladă nu este deloc greu de făcut, în schimb este o încântare atât pentru ochi, cât și pentru papilele gustative.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMRIE, GRATIS, AICI!


Se apropie Revelionul și cum, de Sărbători, carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor, vă oferim o delicioaăs rețetă de ruladă de porc cu cașcaval. Este un preparat savuros, iar într-o oră și jumătate veți avea pe masa festivă un fel de mâncare ce poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca fel principal.

Rețetă de ruladă de porc cu cașcaval

Este un fel de Cordon Bleu, doar că nu se prăjește în tigaie, iar asta mai scade din calorii, lucru deloc de neglijat într-o perioadă în care excesele culinare ne aduc kilograme nedorite. Pentru această ruladă delicioasă e obligatoriu să folosiți mușchi de porc, o carne moale, care se pretează perfect asocierii cu cașcaval și legume. Iată cum se prepară!


Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă

Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește

Ingrediente

  • 1 kg mușchi de porc
  • 200 g cașcaval
  • 2-3 ardei roșii
  • 50 g măsline negre sau verzi
  • 50 g unt
  • 50 g cremă de brânză
  • 3-4 căței usturoi
  • 6 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru boabe și măcinat
  • 30 g alune măcinate și prăjite

Pentru sos

  • 100 ml vin alb demisec
  • 20 ml ulei
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat
  • cimbru măcinat

Cum se face rulada de porc cu cașcaval

Rețetă de ruladă de porc cu cașcaval. Bucata de mușchi se spală, se usucă apoi cu un prosop de hârtie și se taie astfel încât să poată fi rulată ulterior. Se presară cu sare și piper și se lasă la rece, acoperită, pentru 30 de minute.


Între timp, se prepară umplutura. Se rumenește puțin pesmetul și se amestecă cu untul moale, crema de brânză, usturoiul pisat, cimbrul și piperul. Cașcavalul se taie felii subțiri, iar ardeii se feliază sau se taie cubulețe, la fel și măslinele (atenție la cantitatea de sare, măslinele verzi sunt destul de sărate!).

Apoi se scoate mușchiul de la rece și se unge uniform cu crema de brânză. Se rulează o parte, iar pe urmă se pun feliile de cașcaval, ardeii și măslinele, continuându-se rularea până la capăt.


În tava tapetată cu pesmet, în care ați presărat și sare, cimbru și piper, se pune rulada, care se stropește cu vinul demisec și cu puțin ulei. Se lasă la copt în jur de o oră, până ce prinde o culoare frumoasă. Dacă este cazul, se mai stropește din când în când cu puțin vin, pentru a nu se usca prea tare.

Poate fi servită atât ca fel principal, cât și ca aperitiv.

Foto: Shutterstock