Rețetă de ruladă cu nucă

.

Rețetă de ruladă cu nucă. Deși poate părea greu de făcut, nu este atât de complicat să pregătești o astfel de ruladă în casă. Iar cea cu nucă este un desert absolut savuros, mai ales că amintește de deliciosul cozonac. Din fericire, este mult mai simplu de făcut.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de ruladă cu nucă. Cu siguranță, caloriile pe care le conține acest desert delicios nu sunt puține, însă savorea ruladei cu nucă poate convinge orice doamnă și domnișoară să renunțe, preț de… o felie, două, la dietă. Se face simplu și veți reuși, fără doar și poate, să vă impresionați familia și musafirii.

Rețetă de ruladă cu nucă

Rulada cu nucă, la fel ca și cea cu mac, se numără printre deserturile cele mai apreciate, fiind, de altfel, și destul de ușor de făcut. Mai mult, această prăjitură extrem de gustoasă este și foarte „economică' și poate fi făcută, de obicei, cu ce avem prin casă. Asta deoarece în orice gospodărie se găsesc zahăr, făină, ouă și nuci… Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!


Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură

Aluat

  • 200 g făină
  • 8 linguri apă caldă
  • o lingură ulei
  • 1/2 linguriță oțet alb
  • 1/2 linguriță sare

Umplutură

  • 350 g nuci mărunțite
  • 2 albușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 pliculeț de zahăr vanilinat sau esență de vanilie
  • esență rom
  • un ou

Cum se face rulada cu nuci

Adăugați făina cernută într-un vas încăpător, iar apoi adăugați sarea, uleiul, oțetul și puțină apă călduță și frământați bine. Apoi, lăsați aluatul (uns cu ulei) să se odihnească timp de două ore cel puțin.


Presărați masa de lucru cu făină și puneți aluatul deasupra. Întindeți o foaie subțire, cu ajutorul unui sucitor, ținând cont de dimensiunile tăvii în care urmează să așezați rulada. În prealabil se mărunțesc nucile și se amestecă apoi cu albușurile bătute spumă cu zahărul pudră și se adaugă aromele.

Se distribuie umplutura în mod egal pe aluatul întins, se rulează cu grijă, iar apoi se așază într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină sau într-o tavă antiaderentă/silicon.


Apoi, rulada de unge cu oul bătut, iar deasupra se ornează cu nuci. Se ține prăjitura la cuptor în jur de 30-40 de minute, iar când a trecut testul scobitorii este gata. La final, se poate presăra cu puțin zahăr farin.

Foto: Shutterstock