Rețetă de ruladă cu cașcaval. E un aperitiv pe placul tuturor, extrem de gustos atât cald, cât și rece, iar de Sărbători nu trebuie să lipsească de pe mesele festive. Iată cum se face!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Dacă vă tentează o rețetă de ruladă cu cașcaval, de apropiatele sărbători e cel mai potrivit moment să o încercați, fiindcă, garantat, acest aperitiv delicios va fi un succes pentru invitați. Nu în ultimul rând, rulada poate fi consumată atât caldă, cât și rece. Este la fel de gustoasă.
Rețetă de ruladă cu cașcaval
Chiar dacă pare dificil de făcut pentru cineva care nu are state vechi în bucătărie, dacă veți urma rețeta pas cu pas nu veți întâmpina probleme în prepararea ruladei. Mai mult, aceasta poate fi „îmbunătățită”, după gust, cu ciuperci sau cu alte legume. Iată cum se prepară rețeta, pas cu pas!
Pentru foaie:
● 250 ml apă
● 150 g unt
● 1/2 linguriţă sare
● 9 linguri făină
● 5 ouă
● 2 fire ceapă verde
● un ardei capia
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret
Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză
Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios
Citește și: Rețetă de ardei murați umpluți cu varză.Simplu și delicios
Pentru umplutură:
● 6 felii şuncă
● 100 g caşcaval
● 100 g telemea
● 50 g măsline
● 6 felii brânză topită
● piper
Cum se face rulada cu cașcaval
Rețetă de ruladă cu cașcaval. Se pun la fiert apa, untul şi sarea. Când untul s-a topit, se stinge focul, se adaugă făina şi cele 5 ouă, pe rând, câte unul. Se amestecă bine, apoi se adaugă ceapa verde și ardeiul tocate mărunt și se omogenizează, până când se obţine un aluat care curge.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor. Se va obţine o foaie mai încreţită, dar așa trebuie să fie. Îşi va reveni după ce se va umple şi rula. 2.
Pe foaia caldă scoasă din cuptor, se aşază feliile de brânză topită, apoi şunca, se presără brânza, măslinele tocate şi caşcavalul şi se rulează pe lungime. După preferință, puteți folosi și alte legume – spanac, ciuperci, ardei gras. Se mai dă la cuptor pentru 5 minute, până se topeşte complet brânza.
Se poate servi atât caldă, cât și rece.
Foto: Shutterstock