Rețetă de roșii umplute de post. Rapidă și gustoasă!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de roșii umplute de post. Ne aflăm în Postul Crăciunului, una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Cu mic, cu mare, mii de oameni respectă tradiția creștină, aceea de a nu consuma carne, ouă sau produse din lapte. Cu această ocazie, multe gospodine au descoperit că există o mulțime de preparate delicioase de post. Una dintre ele este rețeta de roșii umplute de post. Se prepară imediat și este un deliciu!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de roșii umplute de post. Înainte de Sărbătorile de iarnă, în fiecare an, mii de oameni din toată țara respectă cu strictețe Postul Crăciunului. Astfel, mulți nu mănâncă în această perioadă produse din carne, ouă sau lapte. Există o paletă largă de mâncăruri de post, atât de gustoase, încât nici nu-ți dai seama că nu conțin alimentele enunțate anterior. Dacă vrei și tu să încerci ceva nou, noi îți recomandăm rețeta de roșii umplute de post.

Rețetă de roșii umplute de post. Rețeta de roșii umplute de post recomandată de noi are la bază doar câteva ingrediente. Acestea sunt accesibile ca preț și să găsesc în orice magazin sau piață. Nu ai nevoie nici de prea multă pricepere în bucătărie, așa că nu te speria, dacă abia ai cunoscut arta gastronomiei. Tot ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție pașii următori!

Rețetă de roșii umplute de post – Ingrediente

12 roşii mijlocii

3 linguri ulei

1 ceapă

1 ţelină mică

2 ardei graşi

200 g orez

1 legatura verdeaţă (ţelină şi pătrunjel verde)

sare

piper

Rețetă de roșii umplute de post – Mod de preparare

1. După ce ați adunat toate ingredientele necesare pe masă, curățați orezul. Acesta trebuie spălat foarte bine, în mai multe ape, iar apoi lăsat în apă rece, notează retete.unica.ro.

2. Ocupați-vă acum de roșii. Acestea trebuie să fie potrivit de mari și spălate foarte bine sub jet de apă rece.

3. După ce ați spălat roșiile, tăiați un căpăcel în partea codiței. Scoateți mai apoi miezul cu ajutorul unei lingurițe, pentru ca să le puteți umple apoi.

4. Adăugați puțin ulei într-o tigaie și lăsați la încins. Adăugați în ea ceapa tocată mărunt și lăsați-o să se călească. Puneți apoi, pe rând, ardeiul gras și țelina, după ce le-ați tăiat cubulețe potrivite. Ulterior, se stinge cu puțină apă și se lasă totul pe foc, să fiarbă înăbușit.

5. Puneți apoi orezul și 200 de ml de apă fierbinte. Tigaia trebuie acoperită cu un capac, iar preparatul e lăsat să fiarbă moderat timp de 10 minute.

6. Pentru un plus de savoare, condimentați mâncarea cu niște sare și piper, după gust. Acum, puteți adăuga și verdeața, după ce ați tocat-o mărunt.

7. Compoziția obținută va fi folosită pentru a umple roșiile. La final, ele se așază într-o tavă unsă cu ulei. Se pune apoi apă, încât să acopere roșiile pe jumătate. Vasul se introduce apoi în cuptorul încins vreme de 20-25 de minute. Asta e tot. Poftă bună!

Sursă foto: ShutterStock

Vezi şi rețete cu roșii pentru toată vara – idei simple de mâncăruri delicioase!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton