Rețetă de quiche cu spanac. Cum sărbătorile au trecut și masa îmbelșugată s-a terminat, tot ce puteți face este să treceți la verdețuri. Tarabele și supermarketurile sunt pline de spanac, așadar rețeta următoare o să fie atât pe placul tău, cât și pe placul celor dragi ție!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Mesele îmbelșugate au apus demult. Gata de acum cu sarmalele, cozonacul, pasca și fripturile grele. Salatele sunt baza, mai ales că sunt pline de vitamine și de minerale. Să nu uităm de spanac, bogat în fier și alte nutrimente necesare pentru ca organismul să-și revină și să funcționeze în mod optim. Ce puteți face din spanac, dacă nu un quiche? O tartă binemeritată este tot ce aveți nevoie în weekend sau într-o seară obișnuită.
Citește și: Rețetă de gazpacho de avocado.Gata în 15 minute!
Citește și: Rețetă de salată Coleslaw.O detoxifiere după Paște
Citește și: Rețetă cartofi wedges.Simplu și rapid!
Citește și: Rețetă piure de urzici cu usturoi.Cea mai bună!
Rețetă de quiche cu spanac. Ingrediente
Pentru aluat:
- 170 g făină albă
- 115 g unt nesărat
- 100 g cremă de brânză, după preferință
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper negru
- 1 vârf praf de copt
- 1 ½ linguri apă rece
- 1 ½ lingurițe oțet de mere
Pentru umplutură:
- 400 ml smântână lichidă pentru gătit
- 200 g spanac
- 80 g cașcaval ras
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 4 ouă
- 1 gălbenuș
- 1 albuș
- 1 lingură ulei vegetal
- 3 linguri făină albă
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper negru
Rețetă de quiche cu spanac. Mod de preparare
- Mai întâi, se face aluatul. Combinați făina cu sarea, piperul și praful de copt. Se adaugă crema de brânză, untul și se mixează până la omogenizare. Într-un pahar, combinați apa cu oțetul, apoi încorporați în aluat. Cu mâinile, frământați o bilă de aluat, acoperiți cu o folie de bucătărie și lăsați la frigider 1 h. Pe o suprafață tapetată cu făină, întindeți aluatul nu foarte gros, dar nici subțire. Transferați foaia de aluat într-o tavă rotundă, pentru tartă, înlăturați surplusul de pe margini și așezați o foaie de copt. Umpleți cu boabe de fasole sau alte boabe cu greutate. Dați tarta la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, 35-40 de minute, până capătă o crustă. dați deoparte la răcorit.
- Pentru umplutură, încingeți uleiul într-un vas și căliți ceapa până devine translucidă. Se adaugă usturoiul și mai lăsați 1-2 minute, la foc mic. Puneți spanacul, amestecați și lăsați să se gătească câteva minute. Într-un bol mare, combinați spanacul cu făina, smântâna lichidă, cașcavalul ras, ouăle, gălbenușul, sarea și piperul.
- Umpleți tarta cu amestecul din bol.
- Dați tava la cuptor 55 sau 1 h 05 minute până trece testul scobitorii.
- Puteți servi tarta caldă sau rece.
Sursă foto: Unsplash