Rețetă de nudli cu mac. Un deliciu mai puțin cunoscut

.

Rețetă de puţişoare sau nudli cu mac. În bucătăria tradițională de la noi din țară există de când lumea tot felul de preparate care au denumiri ciudate. De la limbi de pisică sau boi pe moale, românii au știut întotdeauna să glumească, chiar și atunci când vine vorba despre mâncare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Puțișoare sau nudli cu mac este un fel de mâncare simplu de preparat, iar rezultatul vă va încânta cu siguranță. Este perfect pentru zilele de sărbătoare, petrecerile cu prietenii sau un weekend liniștit, mai ales dacă vreți să vă surprindeți invitații.

Citește și: Rețetă de prăjitură cu pișcoturi și budincă

Citește și: Rețetă de prăjitură Napoleon

Citește și: Prăjitura O noapte la Veneţia

Citește și: Rețetă de prăjitura Cabana

Rețetă de puţişoare cu mac. Ingrediente


1 kg cartofi,

75 g griş,

două linguriţe de sare,

un ou,

un praf de sare,

200-250 g făină albă,

80 g unt,

6 linguri de mac măcinat,

6 linguri de zahăr pudră, un plic de zahăr vanilat

Rețetă de puţişoare (nudli) cu mac. Mod de preparare

Pentru început, cartofii se fierb în coajă (preferabil să fie albi, mai sfărâmicioşi), apoi se curăţă, se cântăresc 750 g şi se zdrobesc foarte bine într-un vas separat.

Se adaugă sarea, grişul şi făina (pentru început, doar 200 g). Se frământă un aluat moale, lipicios – dacă e nevoie, se mai adaugă o lingură de făină. Atenție! Aluatul nu trebuie să fie tare.

După, se pune pe foc se pune o oală cu 4 litri de apă în care se adaugă două linguriţe de sare. Se presară făină pe blatul de lucru şi se răstoarnă aluatul.


Apoi, aluatul se taie în bucăţi, apoi se modelează cu mâinile puţişoarele, care nu trebuie să fie mai lungi de 9-10 cm. Până se termină toate de modelat, va clocoti şi apa, aşa că se pun toate odată în oală. Separat, se topeşte untul într-o cratiţă, apoi se stinge focul.

După ce puțișoarele se ridică la suprafață, lasați-le 1-2 minute să mai fiarbă la foc mic. Apoi se scot cu spumiera, se scurg şi şi se pun în untul topit. Se amestecă, să se îmbrace toate în untul topit. Se adaugă macul măcinat amestecat cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se amestecă iar. Sunt bune şi calde, şi reci, scrie Libertatea.

Poftă bună!