Rețetă de pulpe de pui la cuptor. Ușor de făcut!

.

Rețetă de pulpe de pui la cuptor. Atunci când îți dorești să mănânci ceva foarte gustos, dar să nu petreci mult timp în bucătărie, încearcă această rețetă. Se pregătește foarte repede, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar secretul unui gust senzațional stă în micile detalii. Iată cum să prepari cele mai savuroase pulpe la cuptor!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Mâncarea mea preferată este una extrem de simplă! Este vorba despre pulpe de pui la cuptor. Acestea se prepară imediat, nu necesită multe ingredinte și cu siguranță vor deveni preferatele tale. Iată de ce ai nevoie!

Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi.Un preparat delicios

Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi de post.Gustoasă și sănătoasă!

Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin


Rețetă de pulpe de pui la cuptor – Ingrediente

  • 8 pulpe
  • 100 g unt
  • o căpăţână usturoi
  • sare grunjoasă
  • o linguriţă miere
  • o lămâie piper măcinat
  • 1-2 crenguţe cimbru verde
  • o salată verde
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 1-2 linguriţe oţet balsamic

Rețetă de pulpe de pui la cuptor – Mod de preparare

  1. În primă fază ne vom ocupa de usturoi. Acesta se curăță, se pisează și se amestecă cu untul păstrat la temperatura camerei. Lămâia se stoarce, iar sucul ei se toarnă peste crema de unt cu usturoi.
  2. Pulpele se ung cu miere, cimbru, sare şi piper și se crestează. În locurile unde au fost tăiate cu ajutorul unui cuțit, se adaugă crema de unt.
  3. Se ia o tavă, se unge cu unt, apoi se adaugă pulpele. Acestea se stropesc cu puțină zeamă de lămâie, urmând ca și tava să fie ornată cu felii din acest fruct.
  4. Separat, cât pulpele sunt în cuptor, se prepară salata verde. Aceasta se spală, se taie și se condimentează.
  5. Când carnea este gata, poate fi servită alături de garnitura de salată, potrivit Libertatea.

Sursă foto: Shutterstock