Rețetă de pui Tikka Masala. O explozie de arome

 Oana Pantazi
.

Rețetă de pui Tikka Masala. Un preparat picant și super aromat provenit din bucătăria indiană, Tikka Masala este o adevărată explozie de gust și de arome de care iubitorii de mâncăruri spicy se vor îndrăgosti instantaneu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de pui Tikka Masala. Dacă adorați aromata bucătărie indiană, Tikka Masala va deveni, cu siguranță, preparatul vostru preferat. Se prepară simplu, iar explozia de arome nu va rămâne neremarcată, cu siguranță. Este cina sau prânzul perfect pentru o masă relaxată în familie sau chiar alături de invitați.

Rețetă de pui Tikka Masala

Un preparat super aromat, la fel, de altfel, ca toate preparatele indiene, Tikka Masala este un preparat pe bază de pui unde condimentele se complimentează reciproc și fac din carne vedeta farfuriei. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara delicioasa rețetă!

Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți

Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Ingrediente

  • 3-4 bucăți piept de pui, tăiate cubulețe
  • 250 g iaurt
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 ardei roșii tocați
  • 1 linguriță turmeric
  • 3 lingurițe chimion ras
  • 4 lingurițe piper
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură de unt
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 linguriță boia de ardei iute
  • 240 g sos de roșii/bulion
  • 240 ml smântână de gătit
  • pătrunjel proaspăt – pentru decor

Cum se prepară Tikka Masala

Într-un vas încăpător, amestecă iaurtul cu chimionul, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de turmeric, 1 linguriță de boia de ardei iute, coriandru, zeama de lămâie și piperul.

Bucățile de pui tăiate cubulețe se dau prin această marinadă. Se acoperă vasul cu o folie de plastic sau cu un capac etanș și se pune la frigider, de preferat, peste noapte sau minimum o oră.

După ce carnea este marinată, bucățile de pui se prăjesc într-o tigaie, până se rumensc pe ambele părți.

În altă tigaie, se călesc ceapa și ardeiul în unt, la foc mic. Apoi, se asezonează cu restul de condimente. După aceea, se adaugă sosul de roșii și smântâna și se amestecă delicat până la omogenizarea completă. Se lasă sosul să fiarbă, la foc mic, în jur de 20 de minute.

La final, se adaugă și bucățile de pui și se lasă încă 10 minute, acoperit parțial, la foc mic. Se servește alături de o porție de orez simplu, decorat cu pătrunjel tocat mărunt.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton