Rețetă de pui Shanghai. Un preparat gustos și aromat

.

Rețetă de pui Shanghai. O rețetă numai bună de preparat dacă te-ai plictisit de clasicul snițel de pui sau de orice alt mod de a găti puiul. Mirodeniile folosite și usturoiul dau o aromă aparte puiului. Este bun de preparat și pentru ocazii speciale, dar și de zi cu zi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Te-ai săturat de mâncărurile clasice? Rețeta de pui Shanghai este numai bună dacă vrei să încerci ceva nou sau dacă vrei să dai pe spate musafirii. Nu se prepară deloc greu și cu siguranță rezultatul este unul abostul delicios.


Citește și: Cordon bleu la cuptor.

Citește și: Brioșe cu ciocolată.

Citește și: Trecutul neștiut al lui Deliric, iubitul Innei.

Citește și: Bianca Drăgușanu a fost cu fiica ei la medic.

Ingrediente rețetă de pui Shanghai

  • 2 bucăți de piept de pui dezosate și fără piele
  • 6 ouă
  • 500 g pesmet
  • 100 g susan
  • 6 căței de usturoi
  • 400 g făină albă
  • o lingură de sare
  • o linguriță de piper negru
  • o linguriță boia dulce
  • o linguriță praf de curry
  • o linguriță busuioc uscat

Mod de preparare rețetă de pui Shanghai

Pieptul de pui se spală și se taie felii subțiri și lungi, apoi se pun într-un castron. Peste pui se pisează usturoi și se amestecă bine, potrivit lalena.ro.

Într-o pungă curată și ermetică se pun făina, sarea și restul de mirodenii. Se închide punga și se agită până mirodeniile și făina sunt amestecate bine. În pungă se adaugă și carnea și, din nou, se închide și se agită bine.

Fiecare bucată de carne se trece prin ouăle bătute, apoi prin pesmetul amestecan cu susan și puțină sare. Urmează să se prăjească în tigaie până sunt rumenite bine.

Sursa foto: lincontro.ro