Puiul indian se prepară în doar 15-20 de minute, este o rețetă delicioasă, pe placul întregii familii, chiar și a celor mai pretențioși meseni. Puiul indian cu sos de unt și usturoi nu este o rețetă foarte populară în România, dar cu siguranță o puteți încerca atunci când vreți să faceți pauză de la sarmale și ciorbă de burtă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru rețeta de pui indian
- 500 g piept/pulpe de pui dezosate
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir
- 1/2 lingurita pudra chilli
- sare și piper
- 500 g rosii
- o ceapa mare
- 3 catei usturoi zdrobiti
- o mana caju
- 1/2 lingurita garam masala
- 4 linguri zahar
- 5 linguri unt
- 3 linguri smantana
- 1 lingura otet
Citește și: Cele mai stabile cupluri de zodii. Nativii care sunt compatibili
Citește și: Irina Margareta Nistor: „Am încercat să mă mărit cu cineva ca să plec din țară, dar nu mi-a reușit
Citește și: Horoscopul dragostei și al sexualității. Cele mai pasionale zodii
Cum se prepară puiul indian
Taie puiul cuburi sau feliuțe și combină-l cu ghimbirul, chilli și sare, apoi lasă-l la marinat pentru 15 minute. Se prăjește apoi în ulei până se rumenește.
In aceeasi tigaie călește ceapa taiata marunt, apoi adauga rosiile taiate, usturoiul zdrobit, otetul, sare, garam masala, zaharul, o lingura de unt si caju. Pune o cană cu apă apoi peste sos și lasă la fiert 20 de minute.
Toată această compoziție paseaz-o apoi cu un mixer vertical până se obține o pastă fină, apoi o strecori printr-o sită foarte fină sau un tifon până se separă cojile de roșii și semințele. Pasta obținută se adaugă apoi pe foc, la foc mediu, și se pune peste untul, smantana, puiul fript si lasa compozitia la foc pentru 5-8 minute.
Se serveste cu garnitură de orez!