Rețetă de pui în sos de portocale. Se prepară simplu și rapid

.

Rețetă de pui în sos de portocale. Pieptul în sos de portocale este o rețetă numai bună de preparat dacă vrei să le faci o surpriză membrilor familiei. Este foarte rapidă și extrem de gustoasă. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de pui în sos de portocale. Un sos simplu de portocale îi poarte oferi toată savoarea de care are nevoie unei rețete de pui. Marinada de sos de soia și portocale va face puiul deosebit de fraged și gustos. Această rețetă este de neegalat!

Citește și: Rețetă de garnitură de găluște de cartofi în sos picant. Un preparat delicios!

Citește și:Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă

Citește și:Rețetă de lacrimi de pui

Citește și:Rețetă de paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete


Ingrediente

-800 grame de piept de pui.

-2 portocale,

-100 ml vin alb,

-ulei – 3 linguri,

-sare și piper după gust.

Ingrediente pentru sos

-suc de portocale – 100 ml,

-coajă de portocală – 1 linguriță,

-zahăr – 30 grame,

-oțet de orez – 30 ml,

-amidon – 15 grame,

-apă – 30 ml,

-usturoi – 2 căței,

-ghimbir – 10 grame,

-sos de soia – 3 linguri,

-ulei de susan – 2 linguri,

-ardei iute – după gust,

-ulei vegetal pentru prăjit – 2 linguri.


Mod de preparare

Pentru a pregăti sosul, trebuie să dai pe răzătoare ghimbirul și usturoiul. Torni ulei de sus, usturoi, ghimbir, ardeii se pun într-o cratiță fierbinte și se prăjesc condimentele la foc mediu timp de un minut. Se adaugă zahărul, sucul de portocale, coaja de portocale, sosul se soia și oțetul și se amestecă. Într-un bol se amestecă 15 grame de amidon cu apă și se adaugă în sos. Se adaugă apoi bucățile de carne și se fierbe totul până când sosul se îngroașă. Poftă bună!


Sursa foto: Canva

Vezi şi alte 10 rețete cu piept de pui!