Rețetă de pui în sos de muștar și capere. Un preparat ușor de făcut și cu un gust care nu se uită ușor. Dacă vrei să gătești carnea de pui într-un mod inedit, nu ezita să încerci rețeta recomandată de noi. Timpul de preparare este de numai o oră, iar rezultatul va fi spectaculos. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de pui în sos de muștar și capere. Când vine vorba de aromă, caperele transformă orice preparat într-unul deosebit. Acest sos se prepară extrem de simplu și poate fi folosit nu doar pentru carnea de pui, ci și la pește, porc sau vită. Caperele sunt sărace în calorii și bogate în vitamine și minerale, fiind folosite în cele mai diverse preparate.
Citește și: Rețetă de sufleu de cartofi
Citește și: Rețetă de tartă cu mure
Citește și: Cum se face mustul de struguri
Citește și: Rețeta de ouă jumări, așa cum îi plăceau reginei Elisabeta a II-a
Rețetă de pui în sos de muștar și capere – Ingrediente
500 gr de bucăți de pui
1 ceapă albă
1 ceapă verde
1 morcov
1 lingură de făină
200 ml de supă
200 ml de smântână
1 lingură de muștar
1 lingură de capere în oțet
zeamă de lămâie
sare
piper
boia dulce
ulei de măsline
mărar proaspăt
Rețetă de pui în sos de muștar și capere – Mod de preparare
1. Începeți cu puiul. Bucățile de carne se pun în apă rece cu sare și se lasă la fiert.
2. Între timp, morcovul și ceapa se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline. Adăugați condimente după gust. În timp ce legumele se călesc, se adaugă câte un polonic din supa de pui.
3. După ce carnea a fiert, se adaugă peste legume și se lasă la rumenit până scade zeama. Se adaugă restul de supă și condimentele, potrivit spynews.ro.
4. Într-un recipient separat, se amestecă smântâna cu muștarul, făina și 1-2 polonice de supă caldă. Rezultatul obținut se adaugă peste pui și se mai lasă pe fic până la primul clocot și se presară mărarul. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik