Rețetă de prăjitură tăvălită în cocos. Desert gustos

.

Rețetă de prăjitură tăvălită în cocos. La australieni se numește Lamington și este rețeta lor tradițională, însă gustul ei savuros a cucerit o lume întreagă. Iată cum puteți face una dintre cele mai delicioase prăjituri de casă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Se apropie Sărbătorile, iar dulciurile vor fi și ele la mare căutare, așadar vă sugerăm o rețetă de prăjitură tăvălită în cocos, importată tocmai din Australia, care va face, cu siguranță, deliciul familiei, dar și al invitaților. În plus, nu este deloc complicat de făcut, iar gustul este fabulos!

Rețetă de prăjitură tăvălită în cocos

Denumită Lamington la australieni, la noi a primit un nume care o descrie perfect – prăjitură tăvălită în cocos. Este unul dintre cele mai bune deserturi de casă din lume, așadar prezența ei pe masa festivă, și nu numai, este obligatorie. Nu în ultimul rând, este gata în mai puțin de o oră! Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara minunatul desert!


Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme’.Extrem de gustoasă!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Ingrediente

Pentru blat
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr tos
  • 5 ouă
  • 1 linguriță cu vârf praf de copt
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 130 g unt topit
Pentru glazură
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • 65 g cacao
  • 370 g zahăr (pudră sau tos)
  • 1 fiolă esență rom

Pentru tăvălit
  • 250 g nucă de cocos

Cum se face prăjitura tăvălită în cocos

Rețetă de prăjitură tăvălită în cocos. Se preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Într-un vas încăpător se mixează bine ouăle. Se adaugă treptat zahărul și vanilia până se obține un amestec fin, omogen. Se pun apoi făina cernută și praful de copt și se amestecă ușor, până la încorporarea completă. Apoi se toarnă în compoziție untul topit și răcit în prealabil (la temperatura camerei). Se pune compoziția într-o tavă antiaderentă sau cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 25 de minute.


Între timp, se pregătește glazura. Se topește untul la foc mic într-un vas, se toarnă laptele deasupra și se amestecă. Se cern deasupra zahărul și pudra de cacao și se amestecă până ce glazura începe să se îngroașe. La final, se aduagă și esența de rom sau de migdale (după gust). În timp ce glazura se răcește, se taie pandișpanul cubulețe. Se îngige furculița în fiecare și se scaldă în glazura, până se acoperă complet. După ce se scurge excesul de cremă, prăjitura se tăvălește prin nuca de cocos.


Prăjitura se consumă rece, după ce glazura se solidifică.

Foto: Shutterstock