Rețetă de prăjitură Șah Mat. Ușor de preparat

 Oana Pantazi
.

Extrem de populară în rândul românilor, această rețetă de prăjitură Șah Mat face nu doar deliciul celor mici, ci și al celor mari. Mai mult, aspectul său spectaculos vă va ajuta să impresionați musafirii. Cât despre gust, e senzațional!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură Șah Mat. Această prăjitură nu este doar incredibil de aspectuoasă, ci și incredibil de gustoasă. În plus, nu este nici atât de greu de făcut precum pare, dată fiind forma ei de tablă de șah. Așadar, dacă vreți să vă impresionați musafirii de Sărbători, prăjitura Șah Mat nu trebuie să lipsească de pe masa festivă!

Rețetă de prăjitură Șah Mat

Paradoxal, deși are un aspect elaborat, prăjitura Șah Mat nu are nevoie decât de 15 minute pentru preparare și tot atît pentru coacere, așadar în doar o jumătate de oră veți avea pe masă un desert spectaculos. În plus, nu necesită multe ingrediente și nici nu trebuie să fii o gospodină experimentată ca să o pregătești.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.E gata în doar oră

Citește și: Rețetă limbă cu măsline.Ingredientul care dă savoare

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Citește și: Cartofi franțuzești.Cea mai delicioasă rețetă

Ingrediente

  • 250 ml frişcă lichidă + 100 ml frişcă lichidă (pentru ornat)
  • 1 pahar mic cremă de ciocolată (Nutella)
  • 1 praf sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri cacao neagră
  • 180 g făină
  • 180 g zahăr pudră
  • 6 ouă
  • ciocolată pentru decor

Cum se face prăjitura Șah Mat

Rețetă de prăjitură Șah Mat. Mai întâi se mixează bine gălbenușurile cu zahărul și, după ce crema devine onctuoasă și se albește, se adaugă făina. Puțin câte puțin, se adugă apoi albușurile mixate cu un praf de sare.

Amestecul obținut se separă apoi în două părți egale. În una dintre ele se pune vanilie, iar în cealaltă – cacaua. Apoi, cele două compoziții se tornă în câte o tavă neadezivă. Dacă nu aveți, ungeți tava obișnuită cu puțin unt și tapetați-o cu făină. Se lasă la cuptor, la foc mediu, timp de 15-20 de minute, iar apoi se lasă să se răcească.

Una dintre compoziții se unge cu crema de ciocolată amestecată cu frișcă lichidă fierbinte, iar deasupra ei se așează celălalt blat. Se presează puţin şi se dau la rece pentru 15 minute. După aceea, se taie trei benzi, pe lungime, şi se aşază pe o tavă, alternându-le pentru a forma tabla de şah. Se dau la rece 30 de minute.

Apoi, se bate frişca şi se îmbracă prăjitura. Se dă din nou la rece pentru două ore. Se poate decora cu ciocolată rasă (decorațiuni de ciocolată speciale) sau portocale confiate.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton