Rețetă de prăjitură Roua dimineții. Dacă vă este poftă de ceva dulce și dispuneți de puțin timp de petrecut în bucătărie, trebuie neapărat să încercați prăjitura Roua Dimineții. Iată cum se prepară acest desert fabulos care, cu siguranţă, vă va încânta papilele gustative.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de prăjitură Roua dimineții. Desertul este unul original, care arată bine și mai presus de toate are un gust foarte bun care va cuceri pe toată lumea.
Citește și: Rețetă pentru prăjitura Albinuța
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras
Citește și: Prăjitură cu ness şi nuci
Citește și: Rețetă de prăjitură cu albușuri
Rețetă de prăjitură Roua dimineții. Veți surprinde plăcut oaspeții şi familia cu o asemenea capodoperă culinară care este o combinație de brânză, cocos, blat pufos şi cremă de vanilie.
Rețetă de prăjitură Roua dimineții. Ingrediente
Unt – 200 g
Zahăr – 150 g
Ouă – 3 bucăţi+1 albuş
Smântână – 150 g
Lapte – 3 linguri
Făină – 300 g
Praf de copt 10 g
Cacao – 2 linguri pentru biluțe
Brânză de vaci – 200 g
Zahăr – 3 linguri
Gălbenuș de ou – 1 bucată
Fulgi de nucă de cocos – 5-6 linguri
Pentru cremă: Lapte – 2 căni, Ouă – 1 bucată, Zahăr – 150 g, Făină – 2 linguri, Vanilie – după gust
Rețetă de prăjitură Roua dimineții. Mod de preparare
Rețetă de prăjitură Roua dimineții. Din compoziția obținută modelați bile de mărimea unei nuci şi dați-le la congelator pe 30 de minute
Pentru aluat, mixați untul moale şi zahărul. Adăugați ouăle şi albușul, mixați bine.
Apoi adăugați smântâna, laptele, făina şi praful de copt. Mixați până obțineți un aluat omogen.
Mai departe, turnați jumătate din cantitatea de aluat în forma de copt unsă cu unt. În aluatul rămas adăugați pudra de cacao. Amestecați bine. Turnați aluatul cu cacao peste cel alb.
Scoateți biluțele din congelator şi aranjați-le liniar pe aluat, apăsându-le ușor în interior. 8. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 40-45 de minute.
La cremă, mixați oul cu zahăr şi vanilie. Adăugați făina, amestecați bine până la omogenizare. Turnați laptele şi puneți amestecul la foc. Fierbeți crema până se va îngroșa.
După, amestecați continuu cu un tel. 11. Lăsați prăjitura să se răcească complet şi turnați peste ea crema fiartă. Decorați cu pudră de cacao, scrie Jurnalmm.ro.
Poftă bună!
Foto: Retetepractice.ro