Rețetă de prăjitură Revani. Desertul tradițional grecesc

.

Rețetă de prăjitură Revani. Cu ingrediente puține și ieftine puteți face una dintre cele mai savuroase prăjituri. Revani sau Ravani, un desert pe bază de griș și iaurt, va deveni în scurt timp favorita întregii familii. Pufoasă, însiropată și aromată, această prăjitură simplu de făcut nu are concurență!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Rețetă de prăjitură Revani. Nu doar că vorbim despre o rețetă extrem de ușor de făcut și care necesită ingrediente puține, Revani este și o prăjitură savuroasă, perfectă în orice anotimp. Dat fiind că este un desert pe bază de griș care se însiropează, desertul tradițional grecesc aduce oarecum cu populara savarină, una dintre cele mai apreciate prăjituri de la noi. Chiar dacă rețeta ei nu conține frișcă, poate fi servită lângă o porție de înghețată de vanilie. Este delicioasă!


Rețetă de prăjitură Revani

Chiar dacă nu aveți cine știe ce experiență în bucătărie și în special în prepararea dulciurilor, veți face impresie cu acest desert savuros și răcoritor. Revani, prăjitura tradițională grecească, pe bază de griș și iaurt, însiropată cu zahăr și lămâie, este un deliciu în orice anotimp. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente aluat:

  • 200 grame griș
  • 50 grame făină
  • 150 grame iaurt
  • 4 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 120 ml ulei
  • coaja rasă de la 1 portocală/lămâie, în funcție de preferințe
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente sirop:

  • 500 ml apă
  • 300 grame zahăr
  • 1 baton scorțișoară
  • zeama + coaja de la 1 portocală/lămâie

Cum se prepară prăjitura Revani

Rețetă de prăjitură Revani. Mai întâi se prepară siropul. Puneți apa și zahărul pe foc, amestecând din când în când, până când se topește zahprul. Când începe să clocotească, se adaugă batonul de scorțișoară și se fierbe totul la foc mic încă 10 minute. Spre final, se adaugă zeama de portocală sau de lămâie și coaja rasă. După aceea, se lasă siropul la răcit, iar apoi se strecoară.

Apoi, începeți să pregătiți blatul. Se bat mai întâi ouăle și zahărul bine cu mixerul, la viteză mare, până se obține o spumă. Se micșorează viteza și se adugă, pe rând, uleiul, iaurtul, grișul, făina, praful de copt, vanilia, iar coaja de lămâie la final.


Înainte de a prepara aluatul pentru prăjitură, încingeți cuptorul la 180 de grade. Turnați compoziția într-o tavă antiaderentă sau tapetată cu hârtie de copt, introduceți-o la cuptor și lăsați-o timp de 30 de minute. Dacă trece testul scobitorii, este gata. Prăjitura trebuie să aibă o culoare aurie. Se porționează în tavă, cu un cuțit; în pătrate, și deasupra se toarnă siropul.

Se servește rece, ornată cu nucă de cocos, fulgi de gdale sau fistic tocat. Este delicoasă alături de o porție de înghețată de vanilie.

Foto: Shutterstock