Rețetă de prăjitură Napoleon. Preferata întregii familii

.

Rețetă de prăjitură Napoleon. Straturi de foi delicioase, cremă de vanilie… acest desert savuros este atât pe placul celor mari, cât și al celor mici. Chiar dacă nu este chiar simplu de preparat, merită cu prisosință să îl încercați.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dacă alegeți să pregătiți o rețetă originală de prăjitură Napoleon, asta presupune pregătirea în casă a foilor, dar, dacă nu aveți chiar atâta pricepere într-ale bucătăriei, vestea bună este că puteți folosi și aluat de foietaj din comerț pentru prepararea ei. Noi o să vă oferim însă și rețeta de foi, pentru că este mult mai savuroasă dacă o pregătiți în casă.

Rețetă de prăjitură Napoleon

Cunoscută și ca millefeuille, gustoasa prăjitură Napoleon este celebră nu doar la noi, fiind unuldintre cele mai apreciate deserturi. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, singurul care ar putea pune ceva probleme fiind foitajul. Dacă vă temeți că nu vă iese, puteți însă cumpăra unul gata preparat din comerț. Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti acest delicios desert!


Ingrediente

  • 2 căni de făină + 4 linguri de făină,
  • 250 de grame de unt sau margarină
  • 100 de grame de smântână
  • 1 litru lapte
  • 3 ouă
  • 300 grame de zahăr,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!

Citește și: Ciorba de conopidă cu pui

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă

Cum se prepară prăjitura Napoleon


Rețetă de prăjitură Napoleon. Prepararea foilor

Scoateți untul din frigider cu câteva ore înainte de a pregăti foile. La fel și smântâna. Puneți pe blatul de lucru făina, adăugați untul și smântâna și frământați bine până se formează o cocă onctuoasă. Băgați apoi aluatul la frigider pentru minumum 30 de minute. După trecerea timpului, tăiați aluatul în 8 bucăți, din care formați bile. Din fiecare bilă se întinde apoi cu sucitorul câte o foaie subțire. Se dau foile la cuptor, în tavă, pe foaie de copt, și se scot când sunt rumenite. Pentru a nu se umfla, le puteți înțepa înainte, din loc în loc, cu furculița.


Rețetă de prăjitură Napoleon. Prepararea cremei

Amestecați cele trei gălbenuşuri de ou cu zahărul, zahărul vanilat, 4 linguri de făina şi puțin lapte. Apoi se adaugă, treptat, amestecând, restul de lapte rămas şi se pune compoziția la foc moderat. Se amestecă încontinuu până când se îngroaşă crema. Apoi, crema se dă la rece. Între timp, se bat cele trei albuşuri spumă. Separat, într-un vas, se sfărâmă una dintre cele 8 foi și se adugă în crema răcită. La fel și albusurile bătute spumă. Cele șapte foi rămase se ung cu crema rezultată și se lasă la temperatura camerei timp de cel puțin două ore. Apoi, prjitura se ține la frigider alte două ore și e gata de consumat.

Foto: Shutterstock