Rețeta de prăjitură "Mătase franțuzească"

 Dumitrache Laura
.

Rețeta de prăjitură „Mătase franțuzească”. Acest desert este un preparat rapid și extrem de delicios. Rețeta „Mătase franțuzească” este un desert perfect pentru a-l savura împreună cu oamenii dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de prăjitură „Mătase franțuzească”. Numele de „Mătase franțuzească” i-a fost atribuit datorită consistenței foarte fine și cremoase pe care prăjitura o are. Prăjitura poate fi preparată foarte repede, iar cei care o vor savura vor fi cuceriți de gustul ei special.

Citește și: Rețetă de prăjitură cu banane și fulgi de ovăz

Citește și:Rețetă de cornulețe cu vișine și nuci

Citește și:Rețetă de clătite cu mere rase în aluat. Un desert gustos și simplu de făcut

Citește și:Budincă de orez cu cardamom și scorțișoară, după rețeta Laurei Cosoi

Rețeta de prăjitură „Mătase franțuzească”. Ingrediente

Pentru topping

4 ouă mari

1 praf sare

1/2 linguriță cafea instant

1 1/2 ceașcă zahăr fin

1 ceașcă unt nesărat

170 g ciocolată amaruie

Pentru crema mătase franțuzească

3 linguri unt moale

20 bucăți biscuiti pisați

Pentru crustă

1 linguriță esență de vanilie

100 g ciocolată razuită, fulgi de ciocolata, etc

Mod de preparare

Pentru prepararea crustei, se încinge cuptorul la 180 de grade și se unge o tavă cu unt. Se pisează biscuiții și se topește untul într-un castron, apoi se amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Se presează aluatul de biscuiți în tava pentru tartă. Se bagă la cuptor 10 minute și se lasă la răcit blatul de prăjitură. Pentru cremă, topește ciocolata pe foc mic sau la microunde, apoi se pune deoparte și se lasă să se răcească putin.

Se mixează untul cu zahărul fin până devine pufos, se adaugă vanilia, cafeaua, sarea, ciocolata răcită. Se adaugă un ou și se bat 5 minute la viteză mare. Se curăță marginile vasului și se adaugă al doilea ou, se bate din nou cu mixerul 5 minute la viteza mare. După fiecare 5 minute, se oprește mixerul și se adaugă oul următor după ce s-a curațat cu o spatulă marginile vasului. Se toarnă crema de ciocolată peste crusta răcită, se acoperă cu folie de plastic și se lasă la frigider minim 4 ore. Pentru topping, se bate frișca lichidă cu mixerul, se adaugă deasupra cremei frișca bătută bine și ornează cu ciocolată răzuită sau decorațiuni la alegere. Poftă bună!

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton