Rețetă de prăjitură Macarena. Deliciu cu mac și smântână

 Oana Pantazi
.

Dacă vreți să vă impresionați familia și piretenii de sărbători, o puteți face fără doar și poate pregătind o rețetă de prăjitură Macarena. Dacă adorați macul și crema de vanilie cu smântână, vă veți îndrăgosti cu siguranță de acest desert fin și super savuros.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură Macarena. E greu de spus de ce această prăjitură se numește tocmai Macarena, dar poate are legătură cu gustul surprinzător și fin, care te binedispune pe loc. Crema cu gust de vanilie și macul din compoziție funcționează perfect împreună, această prăjitură numărându-se printre preferatele celor mici, dar și ale celor mari. Nu în ultimul rând, constituie un desert perfect pentru mesele festive.

Rețetă de prăjitură Macarena

Vestea bună în privința acestui desert este, în primul rând, că este simplu de făcut, iar noi am ales pentru voi cea mai delicioasă variantă de rețetă de prăjitură Macarena. Conține ingrediente puține, care, de obicei, se găsesc în bucătăria oricărei gospodine și prepararea ei nu este deloc migăloasă. Iată de ce aveți nevoie pentru a o pregăti!

Blat:

150 g zahăr
3 ouă
1 plic praf de copt
150 g unt
150 g faină
100 g mac

Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Citește și: Rețetă de ardei iute murat

Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte

Cremă:

450 g smântână 20% grăsime
150 g zahăr
2 pliculețe zahar vanilinat
1 pliculeț foi gelatină

Cum se face prăjitura Macarena

Primul se pregătește blatul. Pentru asta însă trebuie să scoateți din timp untul de la frigider, care trebuie să fie la temperatura camerei. Frecați bine untul cu cele 150 de grame de zahăr, apoi adăugați, pe rând, ouăle, iar la final, macul. Între timp, se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în amestecul cu mac, adăugând, pe rând, câte o lingură în compoziție, pentru a nu se forma cocoloașe.

Se pune apoi compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute. În timp ce blatul se coace, se prepară crema. Mai întâi, se pun la înmuiat în apă foile de gelatină. Apoi se amestecă smântâna cu gelatina, cu zahărul și zahărul vanilinat. Dupe ce ați scos blatul din cuptor, se lasă la răcit, iar apoi se pune crema de smântână deasupra. Prăjitura trebuie lăsată câteva ore la frigider sau chiar până a doua zi. Se poate servi cu fulgi de ciocolată sau de cocos deasupra sau chiar cu mac.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton