Rețetă de prăjitură Intercontinental. Acest desert savuros nu este tocmai simplu de preparat, însă rezultatul merită fiecare minut petrecut în bucătărie. Prăjitura Intercontinental, un mix de stafide, nucă, cocos și cremă fină, va deveni, cu siguranță, preferatul întregii familii.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Pentru a prepara o rețetă de prăjitură Intercontinental trebuie mai întâi să vă pregătiți ingredientele, pentru că prepararea ei necesită mai multe etape. În primul rând, desertul necesită trei straturi, iar foile trebuie preparate în casă, o adevărată provocare pentru gospodinele aflate la început de drum. Crema conține 12 gălbenușuri și se prepară la bain-marie, de asemenea un proces destul de laborios. Dar rezultatul, garantat, întrece toate așteptările.
Rețetă de prăjitură Intercontinental
Una dintre cele mai căutate pe internet, rețeta de prăjitură Intercontinental a devenit în timp unul dintre deserturile autohtone preferate. Mixul fin de nuci cu cocos, stafide și cremă de vanilie, îmbogățit cu ciocolată albă și neagră, este absolut fabulos. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai fină prăjitură!
Ingrediente
Foi:
12 albușuri
12 linguri nuci macinate (ușor rumenite în cuptor)
12 linguri zahăr
6 linguri făina
un vârf de linguriță de sare
esențe după gust
coajă de portocală și de lămâie rasă
Cremă:
12 galbenușuri
14 linguri zahăr
2 plicuri zahar vanilinat
8 linguri lapte
300 g unt
50 g nucă de cocos
50 g stafide
50 g ciocolată cu lapte
Topping
50 g ciocolata albă
50 g ciocolata neagră
Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat
Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi
Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă
Cum se prepară prăjitura Intercontinental
Rețetă de prăjitură Intercontinental. Mod de preparare.
Foi: Cele 12 albușuri se mixează bine cu zahărul și praful de sare, iar la final se adaugă nucile prăjite și măcinate, amestecate cu făina. Împărțiți compoziția în trei părți și coaceți blaturile într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt. Coacerea se va face la foc mic, timp de 15 minute.
Cremă: Se mixează bine gălbenușurile cu zahărul vanilat, apoi se pune vasul la bain-marie, se adaugă laptele și se amestecă până se topește zahărul și crema începe să se îngroașe. Apoi, se lasă la răcit. Între timp, untul (păstrat la temperatura camerei) se mixează spumă și se adugă câte o lingură din crema făcută la bain-marie, amestecând cu grijă, până se omogenizează complet. Crema se împarte, de asemenea, în trei părți. Peste prima foaie se întinde o treime, iar deasupra punem cele 50 de grame de nucă de cocos.
Pe a doua foaie, deasupra cremei se pun stafidele – tinute în rom, în prealabil – In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora) si o intindem peste a doua foaie. Se adaugă ultima foaie, dar răsturnată, astfel ca deasupra să răîmână partea aflată pe fundul tăvii în timpul coacerii, iar deasupra ei se adaugă ciocolata cu lapte rasă și ultima treime din cremă.
Topping: Deasupra ultimului strat de cremă se adaugă ciocolata albă și cea neagră rase, iar apoi se dă prăjitura la rece pentru câteva ore sau chiar până a doua zi.
Foto: Shutterstock