Rețetă de prăjitură înghețată falsă. Gust divin

.

Chiar dacă sună ușor ciudat, această rețetă de prăjitură înghețată falsă va deveni rapid una dintre preferatele întregii familii. E extrem de fină, iar gustul ei savuros o va propulsa imediat pe un loc fruntaș în topul preferințelor tuturor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de prăjitură înghețată falsă. Arată senzațional, iar gustul ei este divin. Este o prăjitură perfectă atât pentru sărbători, cât și pentru zilele de weekend petrecute în familie. Chiar dacă prepararea ei nu este tocmai simplă, merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

Rețetă de prăjitură înghețată falsă

Nu seamănă deloc cu o înghețată, însă numele ei provine cu siguranță de la gustul savuros de vanilie regăsit în cel mai bun dulce al copilăriei. Este extrem de fină și conține toate texturile unei prăjituri gourmet. Iată de ce ingrediente avețți nevoie pentru a o prepara!


Citește și: Rețetă de prăjitură cu pișcoturi și budincă

Citește și: Rețetă de Sangria.Perfectă pentru tine și prietenii tăi!

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu iaurt.Rapidă și delicioasă!

Citește și: Rețetă de vinete umplute cu ciuperci.Un deliciu!

Ingrediente pentru blat

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri apă
  • 6 linguri făină
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esență de rom/vanilie

Ingrediente pentru sirop

  • 100 ml apă
  • 50 g zahăr
  • o fiolă de esență de rom

Ingrediente pentru cremă

  • 4 gălbenușuri
  • 200 ml lapte
  • 250 g unt
  • 2 linguri zahăr
  • 160 gr zahăr pudră vanilat
  • 2 linguri de făină

Ingrediente pentru decor

  • 250 ml frișcă
  • 50 g ciocolată

Cum se face prăjitura înghețată falsă


Prepararea blatului

Rețetă de prăjitură înghețată falsă. Se bat bine albușurile cu mixerul. Se adaugă treptat zahărul vanilat și se continuă mixarea până bezeaua devine tare și lucioasă. Apoi se adaugă, pe rând,gălbenușurile și apa. Se mai mixează 2-3 minute până ce compoziția devine omogenă. Făina, praful de copt și cacaoa se adaugă în ploaie, amestecându-se ingredientele cu o spatulă din silicon sau din lemn.

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă prajitura la cuptor (încins la 180 de grade) circa 25-30 de minute. După ce se coace, se lasă la răcit în tavă.


Prepararea siropului

Apa se fierbe cu zahărul. Dupa ce s-a răcit, se adaugă o fiolă de esență de rom.

Prepararea cremei

Se amestecă gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr, cu făina adăugată în ploaie, se adaugă laptele și se pune compoziția la fiert, la bain marie, amestecând continuu până se îngroașă. Se lasă la răcit. Separat, se freacă untul cu zahărul vanilat și peste unt se adaugă crema de gălbenușuri ușor răcită.

Asamblarea prăjiturii

Se însiropează blatul în tavă, apoi se întinde uniform crema peste blat. Se mixeaza frișca până se întărește. Peste stratul de cremă se întinde uniform frișca și se rade deasupra ciocolată. Se ține o oră la frigider.