Rețetă de prăjitură cu gutui. Secretul gustului perfect

.

Dacă vă este poftă de ceva dulce și nu aveți foarte mult timp de petrecut în bucătărie, prăjitura cu gutui este o idee foarte bună. Este ușor de preparat, ieftin și iubit întotdeauna de copii, chiar dacă nu are cremă. Pentru rețeta de prăjitură cu gutui, ai nevoie doar de câteva ingrediente. Este gata într-o oră jumătate și numai bună de servit.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Acestă prăjitură are arome dulci acrișoare, o textură pufoasă și se pretează pentru mai multe situații cu ar fi un pachețelul de la birou sau cel al copiilor pentru școală.

Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Citește și: 3 rețete de post.Preparate rapid de gătit

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Rețetă de mâncare de vinete grecească. Ușor de gătit!

Prăjitură cu gutui. Ingrediente

7 ouă
1 1/2 cană zahăr
4 linguri de unt
1 1/2 cană de făină
1/2 pliculeţ praf de copt
coaja de la o lămâie
1 esenţă de vanilie
2 gutui
1 lingură zahăr pudră


Pentru sirop:

250 ml apă
200 g zahăr

Prăjitură cu gutui. Mod de preparare

La început, gutuile se curăţă de coajă şi de seminţe. O jumătate se taie în patru, iar restul se toacă mărunt. Apoi, se pun la fiert împreună cu bucățile mari, se scurg și se lasă la răcit. Bucăţile mari se dau deoparte.

În continuare, se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă zahărul și se bate în continuare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie.

Apoi, într-o tavă rotuntă unsă și tapetată cu făină, se toarnă jumătate din compoziţie şi se dă la cuptor pentru 15 minute.

Apoi, tava se scoate de la cuptor, se întind bucăţile mici de gutui şi se toarnă restul de aluat, peste care se aşază cele patru bucăţi mai mari, potrivit clickpoftabuna.


Se mai lasă forma la cuptor 30 de minute, până se rumeneşte. Se poate presăra deasupra ei zahăr sau scorțișoară.