Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea

.

Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea. Este un desert răcoros și ușor de făcut, perfect pentru vremea călduroasă. Sunt necesare doar câteva ingrediente și nu trebuie să fii expertă în bucătărie pentru a avea un rezultat gustos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cu toții poftim la ceva dulce, dar căldura de afară ne face să nu ne apropiem de bucătărie, mai ales de cuptor. Ei bine, Chef Sorin Bontea are o rețetă de prăjitură fără coacere. Se prepară foarte simplu și este un desert răcoritor.


Ingrediente – Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea

  • 280 g biscuiți digestivi
  • 170 g unt
  • 30 g zahăr brun
  • 30 g smântână dulce lichidă
  • 300 ml frișcă lichidă îndulcită
  • 20 g foi de gelatină
  • esență de vanilie
  • iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • fructe pentru decor

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.

Citește și: Plăcintă cu varză.

Citește și: Ce salariu avea Elena Marin ca asistentă a lui Mihai Morar, la Antena Stars.

Citește și: Bianca Comănici a pierdut procesul cu Nelson Mondialu:


Mod de preparare – Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea

Pentru prepararea blatului, se pune untul la topit și se pisează biscuiții care apoi se amestecă cu zahărul brun.

Untul topit se va adăuga peste biscuiți și se va amesteca. Apoi se va așeza într-un vas și se va presa cu lingura până va fi uniform. Blatul va fi băgat la frigider pentru 30-40 de minute, potrivit lui Sorin Bontea, pentru a se întări.

Pentru prepararea cremei, smântâna se pune la foc mic pentru a se încălzi, însă fără a fierbe. Se adaugă și esența de vanilie. După ce s-a încălzit, smântâna se ia de pe aragaz și se lasă la răcit.


Gelatina se pune la înmuiat în apă rece pentru 5 minute. Smântâna se va pune din nou la cald și se va adăuga si gelatina cât să se topească.


Peste 700 de g de iaurt grecesc se adaugă compoziția din smântână și gelatină. Frișca îndulcită va fi bătută cu un blender.

Blatul de biscuți va fi scos din frigider. Compoziția de iaurt și frișca se vor combina, apoi se vor pune peste blat. Prăjitura se va ține la frigider pentru 4-5 ore. Deasupra se pot adăuga fructe pentru decor.