Rețetă de prăjitură de post cu mere Visul copilăriei. Mere, scorțișoară, cremă de vanilie, stafide și biscuiți? Ce poate fi mai gustos de atât? Iar dacă adăugăm și faptul că este vorba despre o prăjitură fără coacere, iată un desert imbatabil în perioada postului!
Rețetă de prăjitură de post cu mere Visul copilăriei. Ne aflăm în perioada postului și orice gospodină știe cît este de dificil să faci o prăjitură bună fără lapte, unt și ouă. Cu toate acestea, avem pentru voi o variantă care va fi pe gustul tuturor, și în special al copiilor, care adoră biscuiții cu cremă.
Rețetă de prăjitură de post cu mere Visul copilăriei
Nu întâmplător această prăjitură se numește Visul copilăriei… Pe vremuri, când nu se găseau atâtea ingrediente și nici atâtea tipuri de prăjituri, gospodinele preparau dulciuri cu ce se găsea prin casă. Și cum biscuiții și merele sunt cel mai la îndemână, iată cum puteți prepara cea mai delicioasă rețetă de prăjitură de post Visul copilăriei, cu ingrediente puține și, cel mai important, fără coacere.
Citește și: Prăjituri de Crăciun. Cele mai bune rețete de dulciuri pentru sărbătoarea Crăciunului
Citește și: Ce poți face cu resturile de mâncare rămase de Crăciun. Rețete delicioase și simple
Citește și: 3 rețete de post. Preparate rapid de gătit
Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert
Ingrediente
2 kg de mere
50 de biscuiți populari (fără unt)
500 ml apă
250 g zahăr
4 plicuri praf de budincă de vanilie sau caramel
150 g stafide
rom
scorțișoară și coajă de lămâie rasă
Cum se face prăjitura Visul copilăriei
Rețetă de prăjitură de post cu mere Visul copilăriei. Apa se pune la fiert cu zahărul până ce acesta se topește. După ce s-a topit complet zahărul, se adaugă merele feliate sau tăiate cubulețe), scorțișoara și aromele în vas. Merele se lasă puțin să se înmoaie (nu se fierb de tot, ca la compot!). Între timp, praful de budincă (nouă ne place caramelul) se amestecă bine cu 100 ml de apă (ori lapte de soia sau de migdale) și se toarnă peste merele din vas. Se amestecă bine, până ce compoziția începe să se îngroașe. La final, se adaugă stafidele, pe care trebuie să le înmuiați în prealabil în rom pentru 1-2 ore.
Începeți să montați biscuiții într-o tavă dreptunghiulară. Peste fiecare strat de biscuiți adăugați crema cu mere și vanilie. Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Se da apoi tava la rece pentru câteva ore și prăjitura poate fi servită. Poate fi ornată și cu un strat de ciocolată topită, dacă nu țineți post.
Foto: Shutterstock