Rețetă de prăjitură cu spumă ness. Atunci când vă este poftă de ceva dulce, prăjitura cu ness poate fi ideea care vă salvează ziua. Pentru a o prepara, nu este nevoie de mult timp petrecut în bucătărie, iar rezultatul este unul foarte delicios și merită tot efortul depus pentru a o face.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Având în vedere că prăjitura cu spumă de ness are și cremă de vanilie, acest desert cu adevărat deosebit va fi preferatul copiilor, dar și a celor mari care se vor linge pe degete.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui
Citește și: Rețetă prăjitură Regina Maria
Citește și: Rețetă de prăjitură mozaic
Citește și: Rețetă prăjitură Boema
Rețetă de prăjitură cu spumă ness. Ingrediente
Blat
4 ouă
8 linguri de zahăr
1 linguriță cu ness vârfuita+ 2 linguri apă ( ea a folosit cafea fiartă )
2 linguri apă
8 linguri de făină
2 linguri de cacao
un praf de sare
Crema
3 gălbenușuri
4 linguri de zahăr
3 linguri de făină
2 pliculețe zahăr vanilat
1 fiolă esență de vanilie
400 ml lapte 3,5 % grăsime
100 g unt cu 80% grăsime
Spumă de ness
3 albușuri
5 linguri zahăr farin
3 linguri ness și nuci
Rețetă de prăjitură cu spumă ness. Mod de preparare
Pentru blat, folosiți o tavă de dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hârtie de copt, dar mărimea era opțională.
Albușurile și sarea se mixează bine, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până obținem o bezea tare. În continuare, adăugăm gălbenușurile și mixăm, apoi nessul lichid, apă și la final încorporam făina și cacao și amestecăm încet.
Apoi, compoziția se toarnă în tavă și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Este gata când trece testul scobitorii.
La prepararea cremei, într-o crăticioara de inox se pun gălbenușurile cu zahărul și se mixează. Făina se adaugă treptat cu laptele și se amestecă până se omogenizează.
La final adăugăm zahărul vanilat și fiolă de vanilie. Se ia cratiță de pe foc și se adaugă untul, apoi omogenizam până ce untul este bine încorporat, lăsăm crema să se răcească.
Spuma de ness se prepară și ea ușor. Albușurile cu un praf de sare se bat bine, apoi se adaugă zahărul farin și se bate până obținem o bezea fermă, la final încorporam ness-ul.
La final, prăjitura cu spumă de ness se asamblează. Se unge prima foaie de blat cu spuna de ness, se intinde uniform, apoi se completeaza cu cea de-a doua foaie si peste ea se intinde crema de vanilie si se nivelează bine.
Deasupra cremei de vanilie se presara nucile caramelizate(se caramelizeaza zaharul in care se adauga nucile, apoi se lasă la racorit, si se marunțește pentru a putea fi pus peste prăjitura). Se dă prăjitura la frigider circa 2 ore înainte de a fi tăiată.
Poftă bună!
Sursa foto Pinterest