Rețetă de prăjitură cu nucă și cremă de vanilie

.

Prăjitura cu nucă și cremă de vanilie este un desert cu blat pufos, care va smulge complimentele tuturor celor care o gustă. Dacă peste stratul gros de cremă de vanilie adăugați și ciocolată rasă, deliciul este suprem! Iată care este rețeta de prăjitură cu nucă și cremă de vanilie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Ingrediente pentru rețeta de prăjitura cu nucă și cremă de vanilie

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 gălbenușuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g unt moale (80% grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri de ulei

Cum se prepară prăjitura cu nucă și cremă de vanilie


Într-un bol se bat albușurile spumă cu un mixer, iar când formează o spumă densă, începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, făina și nuca măcinată. Se adauga și bicarbonatul stins in zeama de lamaie și omogenizăm totul bine.

Citește și: Care a fost testul suprem al relației dintre Viviana Sposub și George Burcea:„Să vedem dacă rezistăm… / EXCLUSIV

Citește și: Pe ce a cheltuit Ioana Ginghină banii câștigați pentru că a pozat goală:„A fost o experiență bine plătită


Ungem o tava rotunda (diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea si blatul capătă o culoare aurie. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar, la răcit.

Cum se prepară crema pentru această prăjitură delicioasă.

Cele 6 galbenusuri se pun pe baie de aburi, împreună cu zaharul pudra și se amestecă încontinuu compoziția. Cand incep sa se ingroase oprim focul si lasam la racit. Atenție, nu țineți prea mult pe foc, să se ardă sau să se lipească.


Când se mai răcește compoziția, se adaugă untul moale, topit în prealabil la temperatura camerei.

Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.

Se taie blatul și se adaugă crema. Puteți însiropa sau nu blatul, este alegerea voastră. Se poate face un sirop din apă, zahăr și esență de vanilie/ rom sau se poate folosi zeamă de la compot.


Deasupra răzuim ciocolată. Dăm prăjitura la frigider aproximativ 2-3 ore cât să se întărească crema.