Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie. Perfectă pentru întreaga familie

.

Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce sau ai dorești să pregătești ceva special pentru musafiri, această rețetă poate fi soluția! Se prepară ușor, ai nevoie doar de câteva ingrediente și va fi îndrăgită de toată familia.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Îți dorești să cucerești întreaga familie cu un singur desert? Rețeta de prăjitură cu cremă de vanilie este extrem de simplă, foarte gustoasă și cu siguranță va fi adorată de cei dragi.


Citește și: Rețetă pentru prăjitura Albinuța.Un desert delicios!

Citește și: Rețetă de compot de piersici.Gata în 3 pași simpli

Citește și: Rețetă de dovlecei cu brânză la cuptor.Rapidă și gustoasă!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras.Rapidă și delicioasă!

Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie – Ingrediente

  • 700 ml lapte
  • 3 pliculete budinca de vanilie
  •  1 ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 1 bucata scortisoara
  • 1 1/2 kg mere
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 8 oua
  • 200 ml frișcă
  • 125 g unt

Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de mere. Acestea se spală bine, se curăță și se taie în patru bucăți. Sâmburii vor fi îndepărtați cu grijă.
  2. Într-o oală vom pune la zahărul la caramelizat, peste care vom turna vinul. Se adaugă merele tăiate împreună cu batonul de scorțișoară și se lasă la foc 4 minute. După aceste 4 minute, putem pune întreaga compoziție la răcit.
  3. Între timp vom pregăti pandișpanul. Pentru acesta vom separa ouăle și vom bate gălbenușurile împreună cu cele 8 linguri de zahăr. Separat, albușurile le vom mixa până se formează o spumă, pe care o adăugăm cu grijă peste gălbenușuri. Peste acestea se toarnă făina amestecată cu praful de copt și se amestecă ușor.
  4. Luăm o tavă și o tapotăm cu unt, apoi adăugăm merele caramelizate. Peste acestea se toarnă aluatul de pandișpan și se adaugă la cuptor pentru 25-30 minute, potrivit retete.unica.ro.
  5. Acum ne vom ocupa de cremă. Într-un bol se mixează untul cu 2 linguri de zahăr și se adaugă în budinca preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. Separat, se bate frișca și se adaugă în compoziția de budincă.
  7. Când pandișpanul este gătit, se scoate din cuptor și se lasă câteva minute la răcit. Peste acesta se toarnă crema și opțional, se glazurează cu ciocolată topită.

Sursă foto: Shutterstock