Rețetă de prăjitură cu mere și bezea

.

Rețetă de prăjitură cu mere și bezea. Combinația de fructe cu bezea este una extrem de gustoasă, această prăjitură fiind atât pe placul celor mici, cât și al celor mari. Se face mai simplu decât vă imaginați și este de mare efect.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de prăjitură cu mere și bezea. Merele sunt, probabil, cele mai folosite fructe atunci când vine vorba despre prăjituri și plăcinte. Tocmai de aceea ne-am gândti să vă oferim o combinație savuroasă de mere cu bezea, complimentate perfect de blatul pufos și aromat.

Rețetă de prăjitură cu mere și bezea

E adevărat, pregătirea și coacerea acestei prăjituri vă vor ține mai bine de două ore în bucătărie, însă rezultatul final merită cu prisosință orice efort. Gustul incredibil al merelor cu bezea vor face din această prăjitură preferata familiei. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!


Citește și: Rețetă de ficăței de pui.Se prepară foarte ușor

Citește și: Cum să faci mascarpone de casă.Rețetă simplă

Citește și: Rețetă de creme brulee.Cel mai fin desert franțuzesc

Citește și: Rețetă de tacos mexican.Se prepară foarte ușor

Ingrediente

  • 1,5 kg mere (+ 3-4 linguri zahăr pentru călit)
  • 5 ouă
  • 2 căni zahăr
  • 1 cană lapte
  • 1 cană ulei
  • 2 căni și jumătate făina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • scorțișoară după gust
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță oțet
  • 1 praf sare

Cum se face prăjitura cu mere și bezea

Rețetă de prăjitură cu mere și bezea. Pentru aluat, se mixează gălbenușurile cu o cană de zahar și zahărul vanilinat până ce gălbenușurile se deschid la culoare și își măresc puţin volumul. Se adaugă apoi uleiul, amestecând mereu, apoi laptele, făina și, la final, praful de copt stins cu o linguriţă de oţet.


Se pune aluatul într-o tavă (28×38 cm) se acoperă cu hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncalzit la 180°C, pentru 10-15 minute.

Între timp, se pregătește umplutura de mere. Se spală merele, se curăță de coajă și se răzuiesc pe răzătoarea cu ochiuri mari (dacă doriți, nu e obligatoriu să le curățați, sunt foarte bune și cu coajă). Dacă alegeți să le curățați, le puteți tăia și în cubulețe. Se storc bine merele (lasă multă apă) și apoi se pun la călit într-o tigaie antiaderentă împreună cu cele 4 linguri de zahăr. Spre final, se adaugă scorțișoara.


După ce aluatul s-a copt cele 10-15 minute, se scoate tava din cuptor și se aranjează deasupra umplutura de mere în mod uniform. Se dă din nou la cuptor. Între timp, se pregătește bezeaua. Se mixează albușurile spumă cu restul de zahăr și praful de sare (puteți adăuga și puțin zahăr vanilinat. Spre finalul gătirii (cam cu 5 minute înainte), se scoate tava din nou din cuptor și se nivelează deasupra compoziția de bezea. Prăjitura trebuie să stea la cuptor cel puțin 30 de minute.


Când bezeaua capătă o culoare arămie deasupra, iar în interior este albă, prăjitura este gata. Se servește rece.

Foto: Shutterstock